Ridderkerks Dagblad | Dubbel succes voor Ribad

Dubbel succes voor Ribad

mainImage

Met overtuiging heeft het derde team van Badmintonvereniging Ribad het kampioenschap binnengehaald in de vijfde divisie. Het team bestaande uit de heren Marcel Verdel, Erwin Driessen en Jeffrey Wolters en de dames Chayenne Ophoff, Nancy Tadey en Rianne van Mameren heeft dit seizoen de concurrentie het nakijken gegeven. Door de goede sfeer en het plezier binnen het team werd met dertien keer winst en één gelijkspel het kampioenschap behaald en is promotie naar de vierde divisie een feit. 

Het eerste team van Ribad heeft tot de laatste wedstrijd met de concurrentie moeten strijden om het definitieve kampioenschap. Het team stond er goed voor en in de laatste wedstrijd kon de genadeklap uitgedeeld worden. Met elkaar diende men van de acht partijen er minimaal vier winnend af te sluiten. Vooraf een prima te behalen doel, maar na vier partijen was de stand 2-2 en bleek er toch nog werk aan de winkel. 

Na het binnenhalen van nog twee single partijen kon de champagne worden ontkurkt en was het kampioenschap én daarmee promotie naar de tweede divisie een feit.