Dertien keer Lid in de Orde van Oranje Nassau

24 April 2020, 13:01 uur
Algemeen
mainImage

Vrijdagmorgen hebben dertien personen in een telefoongesprek met burgemeester Anny Attema te horen gekregen dat zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit jaar was er door de coronacrisis geen bijeenkomst in het gemeentehuis om de versierselen uit te reiken. Dat gebeurt later op een landelijke dag, als er weer bijeenkomsten georganiseerd mogen worden.

Tien gedecoreerden zijn lid van de Ridderkerkse brandweer. Zij ontvingen de koninklijke onderscheiding voor jarenlange inzet voor de post Ridderkerk. Het zijn Ton Dorchain, Arie van der Steen, Cornelis Riemens, Gerard Prinse, Hans van der Spek, Moudi Ossaili, Pieter Neeleman, Peter van der Meulen, Ton Mans en Willem Moerkerken.

De 82-jarige mevrouw A. Bullee-van den Heerik werd onderscheiden voor haar inzet als lid en penningmeester van de Oudercommissie OLS De Waal (voorganger van OBS De Piramide), vrijwilligerswerk voor de personeelsvereniging van de gemeente Ridderkerk (waar haar echtgenoot werkzaam was), penningmeester en vrijwilligster voor SER-koor, en bestuurslid van de Stichting Evenementen Ridderkerk als vertegenwoordiger van het SER-koor.

De heer J.A. Blok (75) kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn werk als pastoraal ouderling en voorzitter van de kerkenraad Protestantse Gemeente Slikkerveer (Christus-Is-Koningkerk),

vrijwilliger bij Natuurvereniging IJsselmonde, tweede penningmeester van Chr. Oratorium Vereniging Ridderkerk en bestuurslid en voorzitter van ouderenorganisatie KBO-PCOB.

De heer H. C. de Heer (71) doet sinds 1994 allerlei vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis. Verder was hij jarenlang mantelzorger en is hij bezorger van de krant De Oud Rotterdammer bij verzorgingshuizen, supermarkten, winkels, flats en particulieren. Daarnaast is hij gastheer en fotograaf bij Vaarkracht, die vaartochten voor (ex)kankerpatiënten en familie organiseert. Ook fotografeert hij voor Stichting Olijf, tijdens evenementen voor vrouwen met gynaecologische kanker en hun familie.