Aandacht voor psychische problemen jongeren

21 August 2019, 14:41 uur
Algemeen
mainImage
Ingezonden

Op 7 september maken 50 motorrijders onder de noemer Ride for MIND een tocht van ongeveer 150 km door Zuid-Holland en Utrecht om aandacht te vragen voor jongeren met psychische problemen. Zij halen met hun tocht geld op voor het project MIND Young Academy [1] van de organisaties MIND en Diversion, die lessen over psychische gezondheid verzorgen op scholen. De tocht wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Numafa Cleaning & Automation. Iedereen met een motorrijbewijs wordt uitgenodigd om mee te rijden.

In 2018 reden 33 motorrijders 240 kilometer door Nederland om aandacht te vragen voor psychische problemen. Dit jaar vertrekken de motoren vanuit Heinenoord in de Hoeksche Waard en eindigen in de Utrechtse gemeente Vianen.

“Wij hebben geleerd door eigen ervaring en door ervaringen van anderen dat er veel onbegrip kan zijn als iemand een aandoening heeft waarbij iemand op een andere manier kan overkomen dan men verwacht. Denk aan mensen met autisme, anorexia of dwangproblematiek. Door het onbegrip dat er vaak is en de reacties die daarop volgen, kunnen deze mensen nog meer in een isolement komen. Het geven van voorlichting op scholen zou heel veel pijn bij patiënten kunnen verminderen en zelfs besparen. Probeer je te verdiepen in de medemens en oordeel niet te snel als iemand niet aan een ‘ideaalbeeld’ voldoet. Mensen weten soms niet welke strijd patiënten moeten voeren om enigszins op de been te blijven in de ‘normale’ maatschappij”, aldus de organisatie.

De route ligt voor het grootste deel in Zuid-Holland en voor een deel in Utrecht. Motorrijders uit heel Nederland zijn uitgenodigd om zich bij de Ride for MIND aan te sluiten en daarmee geld op te halen voor de lessen over psychische gezondheid op scholen. Meer informatie over de rit is te vinden op www.doemeemetmind.nl/evenement/ride-for-mind. U kunt zich op deze site ook aanmelden.