Ridderkerks Dagblad | Witwasser loopt tegen lamp in Agniesebuurt

Witwasser loopt tegen lamp in Agniesebuurt

mainImage
Archieffoto

Een gemaskerde man een heeft zondagavond een broodjeszaak aan de Teilingerstraat in Rotterdam overvallen. Hij ging er met contact geld vandoor. Hij is nog voortvluchtig. Maar de politie deed, tijdens de zoektocht naar de dader, een andere ontdekking: een onbekende andere man startte een vluchttocht. Hij bleek een groot geldbedrag bij zich te hebben en werd aangehouden voor witwassen.

Rond 20.30 uur belde personeel van de zaak de politie dat er zojuist een overval had plaatsgevonden. De met een mes gewapende man ging er rennend vandoor richting de Noordsingel. Een groot aantal agenten begon een onderzoek in de omgeving. Toen ze een man in een auto zagen stappen en hem wilden controleren ging hij er vandoor. Hij werd na een achtervolging te voet aangehouden. De mogelijke reden voor zijn vlucht? In zijn auto vonden agenten meerdere geldpakketten liggen: het ging de 20.000 euro te boven.

Hij wordt niet verdacht van het plegen van de overval, maar de 31-jarige Rotterdammer werd ter plaatste wél aangehouden voor witwassen.