Te hoge vrachtwagencombinatie: € 1000,= boete

mainImage
Te hoge vrachtwagencombinatie: € 1000,= boete

De veroorzaker van een file ontving vorige week een forse boete vanwege het te rijden met een te hoge vrachtwagencombinatie. Op donderdagochtend 26 april 2018 kreeg de politie een bericht over een hoogtemelding op de A15 bij de Noordtunnel aan de zijde van Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk. De verkeerslichten waren op rood gegaan en de slagbomen voor de tunnel gingen dicht. Al het overige verkeer kon hierdoor niet meer door de tunnel heen. Rijkswaterstaat had de vrachtwagencombinatie zo snel mogelijk tussen het overige verkeer uitgehaald om de weg weer vrij te kunnen geven. Ondanks dat was de tunnel hierdoor ongeveer 15 minuten volledig afgesloten, wat uiteraard een file veroorzaakte.

De vrachtwagencombinatie bleek na meting 4,41 meter hoog te zijn. Dit is 41 centimeter te hoog. De chauffeur van deze combinatie, een 57-jarige man uit Rotterdam, heeft hiervoor een bekeuring gekregen van maar liefst € 1000,- en moest ter plekke de lading door middel van een kraan eraf laten halen.

Rijkswaterstaat gaf aan dat deze hoogte behoorlijke gevolgen kan hebben voor de spullen die in de tunnel hangen zoals ventilatoren en bebording. Wanneer dit eraf gereden wordt kan dit grote gevolgen hebben voor de veiligheid van de overige weggebruikers met een urenlange stremming tot gevolg.

Bron en foto: Politie Drechtsteden-Buiten


Foto: Digitaal Dagblad