Roemenen aangehouden voor saboteren geldautomaat

mainImage
Roemenen aangehouden voor saboteren geldautomaat

De twee mannen die vannacht opgepakt werden voor het saboteren van een geldautomaat komen uit Roemenië en zijn 38 en 41 jaar oud. Zij werden op de Vaanweg in Rotterdam Zuid aangehouden. Det meldt de politie.

De melding van de sabotage aan een geldautomaat kwam binnen op woensdagmorgen rond 02.12 uur. De geldautomaat zit op het Sint Jorisplein in Ridderkerk.

Politiemensen zagen dat er aan de automaat geknoeid was. Het ging niet om een poging plofkraak, maar om een poging ‘jackpotten’: door gaten te boren probeerden de dieven in het binnenwerk van de geldautomaat te komen. Waarschijnlijk werden de verdachten gestoord bij hun werk want onderzoek wees uit dat er geen geld gestolen is uit het apparaat.

Achter auto aan
Andere agenten zagen op hetzelfde moment dat er een auto met Duits kenteken met hoge snelheid vanuit Ridderkerk wegreed. Ze gingen achter dit voertuig aan en zetten deze aan de kant op de Vaanweg. Direct hielden ze de twee inzittenden van 38 en 41 jaar aan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Lees ook: Pinkraak Sint Jorisplein voorkomen

Bron: politie.nl


Foto: Digitaal Dagblad