Ridderkerk Veilig zoekt beheerders

mainImage
Ridderkerk Veilig zoekt beheerders

In mei dit jaar is de whatsapp-groep Ridderkerk-Veilig gestart. De eerste uitrol is gedaan in Rijsoord. Hier zijn inmiddels al de eerste succesjes geboekt.Ridderkerk-Veilig is een initiatief van inwoners van Ridderkerk en wordt ondersteund door de gemeente Ridderkerk, de politie en Facet Ridderkerk.

Er bestaan al vele kleinere whatsappgroepen waar bewoners uit één of meerdere straten elkaar op de hoogte houden. De whatsappgroep Ridderkerk-Veilig bestaat uit een aantal aaneengesloten subgroepen die samen heel Ridderkerk gaan bestrijken zoals op de kaart is te zien. De whatsapp-groep is alleen bedoeld om de veiligheid in jouw wijk te vergroten.

Voor deze subgroepen zijn de politie en gemeente Ridderkerk op zoek naar toekomstige beheerders. Mensen die bij willen dragen aan het succes van Ridderkerk-Veilig en zo hun buurt veilig kunnen houden.

De rol van een beheerder is bijvoorbeeld om nieuwe leden aan de groep toe te voegen, contact te onderhouden met beheerders van naastgelegen groepen en met hun wijkagent als er iets is gebeurd.

Ben je benieuwd en wil je meer informatie stuur dan een mail naar: [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad