Gearresteerden Marnixstraat hadden drugs en munitie

mainImage
Gearresteerden Marnixstraat hadden drugs en munitie

De twee mannen die zondag aan het begin van de avond in de kraag werdengevat in Slikkerveer, bleken genoeg te verbergen te hebben. Er werden onder meer munitie en drugs gevonden.

Zondagavond merkten op de A15 surveillerende agenten een auto met een verlopen kenteken op. Toen de auto er na een stopteken vandoor ging, zetten ze de achtervolging in. In Ridderkerk werden de twee inzittenden aangehouden. In de auto werden verschillende drugs en een patroon van een vuurwapen gevonden.

Even na vijf uur ’s middags merkten agenten op de A15 een auto op met een verlopen kenteken. Ze gaven de auto een volgteken, waaraan de bestuurder in eerste instantie leek te voldoen. Maar bij de afrit Alblasserdam reed de bestuurder toch de hoofdrijbaan weer op. De politie ging er achteraan. Ondertussen werd er een doosje uit de vluchtende auto gegooid.

De vluchtende auto reed Ridderkerk in waar de agenten de auto klem konden zetten. De bestuurder en bijrijder gingen er rennend vandoor. Ze klommen over een hek en renden de wijk Slikkerveer in Ridderkerk in. Op aanwijzingen van een buurtbewoner vonden de agenten de twee mannen in de achtertuin van een woning aan de Marnixstraat, liggend onder de tuinmeubelen. De bijrijder bleek een flinke wond aan zijn hand te hebben en werd voor een medische behandeling meegenomen door de ambulance. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau. De verdachten hadden bijna 600 euro in kleine coupures op zak. In de auto vonden agenten wat zakjes met vermoedelijk speed, vermoedelijk XTC pillen, flesjes met vermoedelijk GHB en een patroon van een vuurwapen. Ook wisten agenten het weggegooide doosje te traceren. Ook hierin zaten wat vermoedelijke drugsresten. De politie stelt een onderzoek in naar de twee aangehouden verdachten, een 31-jarige man uit ’s Heerenberg en een 36-jarige man zonder bekende woonplaats.


Foto: Digitaal Dagblad