Brand verwoest restaurant Abel en woning

mainImage
Brand verwoest restaurant Abel en woning

Restaurant Abel in Poortugaal is woensdagmorgen door een felle brand verwoest. Het restaurant genoot bekendheid in de wijde omtrek, ook bij vele Ridderkerkers die er hun bruiloft of ander partijtje vierden, of er wellicht een potje (voet)golf speelden. ”Het was een houten pand, er was helaas niets aan te doen”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook een naastgelegen woning viel niet de redden, ondanks pogingen daartoe van de brandweer. Vier bewoners en een kat zijn in veiligheid gebracht.

In het restaurant aan de Albrandswaardsedijk ontploften door de hitte diverse gasflessen. Na enkele uren blussen had de brandweer het vuur onder controle. In de wijde omgeving was een brandlucht te ruiken, ook nog tijdens het nablussen.

Bij Milieudienst DCMR kwamen in korte tijd achttien klachten binnen over rook en stank, zowel uit de gemeente Albrandswaard waar Poortugaal bij hoort als uit Schiedam, Vlaardingen en Pernis. Omwonenden die last hebben van de rook, kunnen het beste hun ramen en deuren gesloten houden, aldus de veiligheidsregio.

In het nabijgelegen Rhoon zijn roetdeeltjes neergekomen. Bewoners kunnen die met water en zeep verwijderen, laat de veiligheidsregio weten.

Beeldrecht: AS Media


Foto: Digitaal Dagblad