Ridderkerks Dagblad | Barendrechtse heler van scooter te goeder trouw?

Barendrechtse heler van scooter te goeder trouw?

mainImage
De Vespa-scooter van de Turkse Jongen.

Een 17-jarige jongen in Barendrecht is betrapt op de verkoop van een gestolen Vespa-scooter. De heler had het voertuig via Marktplaats te koop gezet. De Vespa-scooter was aanvankelijk van een Turkse jongen in Barendrecht. Die had deze een half jaar eerder voor zijn zestiende verjaardag gekregen. De politie wil vreemd genoeg niets doen: 'de jongen woont in een goede woning aan de Voordijk in Barendrecht en zou te goeder trouw hebben gehandeld'. De Turkse familie is verbijsterd.

Op 24 mei werd de scooter gestolen. Na direct aangifte te hebben gedaan zag de Turkse jongen op 8 juli zijn gestolen scooter op Marktplaats. Zijn vader belde direct met de politie en de verzekeringsmaatschappij. Aangeraden werd om een aanvullende aangifte te doen. In de tussentijd bezoekt het slachtoffer van de diefstal de heler aan de Voordijk om er zeker van te zijn dat het zijn scooter is. Dat blijkt onder meer uit een schade aan de spiegels.

De politieagenten hebben later de heler in de woning aan de Voordijk bezocht. De agenten geloven het verhaal van de heler dat hij in Amsterdam voor 4000 euro de scooter heeft gekocht (zonder bewijs) en deze nu doorverkoopt voor 3400 euro via Marktplaats. Voor de Turkse familie is het onbegrijpelijk dat de politie de verdachte van heling niet heeft aangehouden. De scooter is namelijk wel in beslag genomen voor nader onderzoek.

Alhoewel de vader en de 16-jarige jongen de agenten met nodige bewijslast heeft geïnformeerd en de toedracht heeft uitgelegd werd besloten om de ‘verdachte’ niet als verdachte aan te merken. Onderzoek wordt nader ingesteld op een later moment. Het 16-jarige slachtoffer vroeg zich af of deze situatie anders was geweest als de rollen waren omgedraaid. Wanneer de verdachte van Turkse afkomst was geweest en de slachtoffer blank. De vader van het slachtoffer beraadt zich om klacht in te dienen bij de burgemeester voor etnisch profilering en falend optreden van de politie.

De naam van het slachtoffer is bij de redactie bekend.


Foto: Ingezonden