Zwaarbevochten overwinning Rijsoord

18 November 2018, 14:40 uur

In een moeizame wedstrijd heeft Rijsoord zaterdagmiddag drie punten uit Heinenoord meegenomen. Het was van beide kanten geen beste wedstrijd. De thuisploeg zit al enkele weken in een dal en de beoogde toppositie in de eerste klasse is nog ver weg. Alhoewel de laatste wedstrijden door Rijsoord werden gewonnen, kan van een constant seizoen nog geen sprake zijn. Daarvoor zijn de uitslagen nog te wisselend. De wil om te winnen was ook deze zaterdagmiddag wel aanwezig, maar er werd onnodig veel balverlies geleden en dat was een handicap voor het opzetten van een goede aanval. Voor beide teams waren de drie punten van groot belang. Bij winst kon Rijsoord naar ‘boven’ kijken en bij verlies zou het in de middenmoot blijven staan. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Peter de Waard.

De ziekenboeg van Rijsoord begint al een beetje leeg te raken, alleen zal Niels Groeneveldt daarin nog wat langer moeten verblijven. Rijsoord begon voortvarend aan de wedstrijd en had na tien minuten eigenlijk al op voorsprong moeten komen. Echter Zepp Jacobs speelde bij een uitval de bal iets te ver voor hem uit, waardoor die een makkelijke prooi voor doelman Nick Vervoort werd. Aan de andere kan kon Mitch Fransen de score voor Heinenoord openen, echter in kansrijke positie schoot hij hoog over. In minuut achttien was het dan toch raak. Uit een voorzet van Remco Buist kon Sander de Heus vrij inkoppen; 1-0. Een doelpunt waarbij de verdediging el doelman Özrak van Rijsoord er niet echt solide uitzagen. Twee minuten later wat tumult, toen Berry de Groot hard op Anthal van den Berg doorging. De verdediger van Heinenoord speelde direct voor eigen rechter, gaf zijn opponent een forse duw en was daarmee direct kandidaat voor een rode kaart. Echter scheidsrechter De Waard besliste anders en gaf beide spelers een gele kaart. Veel te coulant en gewoon een miskleun van de scheidsrechter. Het niveau van de wedstrijd werd er inmiddels niet veel beter op. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Mike van Gool in een kansrijke positie, echter zijn inzet ging voor het doel langs. Ook de maker van het enige doelpunt tot dan kreeg een goede kans, maar ook zijn inzet leverde uiteindelijk geen gevaar op.

Ongewijzigd
Na de thee twee ongewijzigde teams. Trainer Steef Buijs bleef vertrouwen in zijn elf opgestelde spelers hebben en hij zou het gelijk aan zijn kant krijgen. Acht minuten na de rust kon Heinenoord de voorsprong verdubbelen, maar Ragip Özrak maakte een kopbal van Nick Jonkman knap onschadelijk. Het zou Rijsoord zijn dat daarna de stand gelijk trok. Een razendsnelle aanval via Romain van Bruggen en Mike van Gool bracht Khalid Rahli in stelling en die liet doelman Vervoort kansloos; 1-1. Rijsoord rook dat er meer te halen was in Heinenoord en zorgde nog binnen een kwartier daar ook voor. Khalid Rahli speelde diep op de sprintende Nelson Costa de Brito en die legde de bal perfect breed, waarna het toch weer Mike van Gool was, die de supporters liet juichen; 1-2. Het zou ook de eindstand betekenen, want de thuisploeg was niet bij machte om het doelman Özrak van Rijsoord echt lastig te maken. Jammer wel dat scheidsrechter De Waard het nodig vond om een redelijk lichte overtreding van Nelson Costa de Brito met een gele kaart te bestraffen. Het was zijn tweede en dus kon de spits inrukken. Het mocht de pret voor de Kraaien echter niet drukken en door de prima overwinning op een altijd lastige tegenstander staat Rijsoord nu op de derde plaats.

Volgende week komt Westlandia naar Rijsoord. Het team uit Naaldwijk verloor zaterdag ruim van Forum Sport en zal zich graag willen revancheren. Het is aan Rijsoord om dit te voorkomen en vanuit eigen kracht afstand te nemen van de tegenstander.

Opstelling: Ragip Özrak – Ard Hartman – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Khalid Rahli (91. Patrick Berends) – Mike van Gool (73. Jimmy van der Vaart) – Stephan Ooms – Mike van Dongen – Zepp Jacobs (78. Melvin Zaalman).