Rijkswaterstaat voert verschillende werkzaamheden uit op de N915. Daarom is deze weg twee weekenden in april 2018 afgesloten vanuit Alblasserdam richting Ridderkerk en andersom. Dit houdt ook in dat men vanuit Drievliet/ ’t Zand niet de A15 richting Rotterdam kan nemen en dat men vanuit Gorinchem ook de afslag Ridderkerk Zuid/ H.I. Ambacht kan gebruiken. De op- en afrit vanuit Rotterdam en richting Gorinchem blijven wel in gebruik.

Van vrijdag 20 april 21.00 uur tot maandag 23 april 05.00 uur en van vrijdag 27 april 2018 21.00 uur tot maandag 30 april 2018 05.00 uur is de N915 afgesloten in beide richtingen.

Om de werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, sluiten we de volgende wegvakken en toe- en afritten voor al het verkeer:

N915 incl. kruisingen vanaf de kruising Edisonweg tot de kruising Rotterdamseweg
Toe- en afrit N915-A15 Hendrik Ido Ambacht (21)
Toe- en afrit N915-A15 Alblasserdam (22)

De afsluitingen gelden niet voor hulpdiensten, ADR-transport, landbouwverkeer en twee lijndiensten.

Voor reizigers van en naar Ridderkerk is het handig om te weten dat de volgende omleidingsroutes zijn ingesteld tijdens de werkzaamheden:

Vanuit Gorinchem richting Ridderkerk: volg de A15, dan de A16 richting Rotterdam en daarna de A38
Vanuit Ridderkerk richting Alblasserdam/Hendrik-Ido-Ambacht: neem toerit 21 op de A15 en keer vervolgens bij de aansluiting met de N3.
Vanuit Ridderkerk richting Rotterdam: volg de Rotterdamseweg en vervolgens de A38

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

Tijdens de weekendafsluitingen vervangt Rijkswaterstaat rijbaanbreed de bestaande deklaag op verschillende wegvakken. De detectielussen van de verkeersregelinstallaties worden vernieuwd en de bermen verlaagd. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd aan het viaduct ‘Damstraat’.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma dat Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland in 2018 uitvoert. In totaal gaat het om de renovatie van ongeveer 36 wegvakken en 82 bruggen, viaducten en/of tunnels.

Bron en graphic: Rijkswaterstaat