Vrouwen RVVH winnen verdiend van Buitenveldert

13 October 2018, 18:26 uur

Het duel tussen de vrouwen van RVVH en Buitenveldert was er een in de onderste regionen van de Topklasse. Hoewel de Ridderkerkers het beste van het spel hadden bleef het lang spannend. RVVH trok uiteindelijk aan het langste eind met 2-1.

Twee ploegen met drie punten uit drie wedstrijden begonnen op een warm en zonnig sportpark Ridderkerk aan een soort van zes punten wedstrijd. RVVH zette de Amsterdammers vanaf de eerste seconde onder druk. Hierdoor had RVVH het betere van het spel. In de twaalfde minuut resulteerde dat in een wervelende aanval welke succesvol werd afgerond door Sharella Hunt. Buitenveldert liet zich niet uit veld slaan en bleef loeren op de counter. Een van die counters werd zeven minuten voor rust verzilvert door Romy Brand zodat de teams met 1-1 de kleedkamer opzochten.

Na rust hetzelfde beeld. RVVH bleef aanvallend voetballen maar zag de krachten langzaam wegvloeien. Mede door de warmte had ook Buitenveldert steeds meer moeite om tempo te houden. Sharella Hunt tekende in de achtenzestigste minuut de verdiende 2-1 aan.

Buitenveldert begon een slotoffensief dat niet meer mocht baten.