Vrouwen RVVH winnen in Zeeuws Vlaanderen

2 September 2018, 12:41 uur

De bal rolt weer. Ook voor de vrouwen van RVVH. Zaterdag speelden beide Ridderkerkse vrouwenteams in de bekercompetitie. Vrouwen 1 won met 0-4 van IJzendijke.

Na een wekenlange voorbereiding en een aantal oefenwedstrijden werd er nu weer een serieus potje voetbal gespeeld. Vrouwen 1 van de Hercules dames mocht 150 kilometer in de auto naar het Zeeuwse IJzendijke afreizen om het daar op te nemen tegen de plaatselijke trots. In een zeer eenzijdige wedstrijd scoorde de Ridderkerkse dames 4 keer. De openingstreffer werd gemaakt door Futsal international Jennifer Oliveira na een assist van Nikki de Roest. Diezelfde Oliveira gaf net voor rust de voorzet op Jaline Hoek die de 0-2 aantekende.

Na rust een zelfde beeld. Een aanvallend RVVH en een onmachtig IJzendijke. Nadine Kooij zag halverwege de tweede helft haar voorzet van rechts het doel inzeilen. 0-3. Alyssa Dijkstra zette de eindstand van 0-4 op het scorebord door nog een penalty te benutten. Met 4 treffers deed RVVH zich nog te kort. Gezien het aantal kansen had het ook met dubbele cijfers de wedstrijd kunnen winnen.

Komende weekend staat de derby RVVH tegen Barendrecht op het programma voor vrouwen 1.