Vrouwen RVVH pas laat langs BVV

9 September 2018, 13:28 uur

In de bekercompetitie troffen de vrouwen van RVVH thuis hun grote rivaal BVV. Met 3-1 leek het een makkelijke overwinning voor de Ridderkerkers. Niet was echter minder waar. Met tien tegen tien brandde de wedstrijd pas in het laatste kwartier echt los.

Het in grote getalen opgekomen publiek, waaronder veel speelsters van Excelsior/BVV die een dag eerder een historische overwinning boekten op ADO Den Haag, zagen RVVH sterker starten dan BVV. Hoewel trainster Sanne Dekkers de BVV-speelsters op passievolle wijze voorhield dat zij vandaag konden bewijzen dat zij nu konden laten zien dat zij de ploeg van de regio zijn, was dat niet terug te zien in het veld. BVV startte wat angstig door op de counter te spelen. Mede door de druk die RVVH op de backs van BVV hield kwam BVV niet aan voetballen toe. RVVH, onder leiding van coach Andrew Thomas, daarentegen kon keer op keer een aanval opbouwen. Dat resulteerde in de 20e minuut tot de 1-0 voorsprong voor RVVH door een doelpunt van Jennifer Oliveira.

BVV veranderde niets aan haar speelstijl. Dat pakte nog voor rust goed uit doordat Isabel van Loon uit een snelle break de gelijkmaker kon scoren.

Na rust een zelfde beeld en eenzelfde doelpuntenmaakster voor RVVH. Jennifer Oliveira lepelde de bal stijlvol over de BVV keepster in het doel.

Na het tweede tegendoelpunt reageerde trainster Dekkers wel op de nieuwe achterstand. Zij schreeuwde haar ploeg naar voren. Desondanks bleef BVV onder druk staan en kon het maar af en toe gevaarlijk worden. Nadat beide ploegen net hun derde wissel hadden toegepast was er een vervelende botsing waardoor beide ploegen met een speelster minder de wedstrijd verder moesten spelen. Er ontstond een tumultueuze eindfase met veel fouten over en weer maar vol strijd en passie. RVVH trok in die fase aan het langste eind doordat Isabel Gulden de bevrijdende 3-1 aantekende.