Vrouwen RVVH naar finale Voetbal Rijnmond Cup

30 May 2018, 09:56 uur

Op de zwoele dinsdagavond kwamen de vrouwen van Berkel naar Ridderkerk voor de halve finale van de Voetbal Rijnmond Cup tegen RVVH. Onder een dreigende hemel werd er afgetrapt. Dat er code oranje was afgekondigd was voor niemand een reden niet te voetballen. Al na vier minuten kreeg Alyssa Dijkstra de eerste kans. Ondanks dat RVVH het betere van het spel had kon het Berkel niet echt de baas zijn. Terwijl het gedonder steeds dichterbij kwam en sommige speelsters angstig aan de scheidsrechter bleven vragen of ze al naar binnen mochten liet de leidsman doorspelen. Op het moment dat het onweer echt losbarstte liet de scheidsrechter inrukken. Na een kwartiertje werd de wedstrijd hervat terwijl de hemelsluizen wijd open stonden.

Na rust was het alsof er nooit code oranje was geweest. Warm, rustig zomerweer met hier en daar wat opkomende mistflarden. Langzaam maar zeker vloeiden de krachten van Berkel weg en kon RVVH aanval na aanval opzetten. Het was Celine Bruens die uit een corner van Nikki de Roest de bal bij de eerste paal inkopte voor de 1-0. Na een half uur in de tweede helft verzond Annemarie Star een lang bal die door Alyssa Dijkstra op waarde werd geschat en de 2-0 scoorde. De mooiste goal van de wedstrijd kwam van Jennifer Oliveira, die vorige week nog Nederlands kampioen in de zaal werd met vv Pernis. Ze speelde zichzelf op de linkerhoek van de zestien vrij en ronde fraai af met een schot precies in de linker kruising.

Geplaagd door blessures moest trainer Abdalla de laatste vijf minuten reserve keepster Beau Suurland als veldspeler inzetten. De grote schare toeschouwers, waaronder een groot deel van de selectie van SSS, de meest waarschijnlijke tegenstander in de finale, zag geen doelpunten meer gescoord worden.

Daarmee zijn de vrouwen van RVVH de eerste finalist die op zaterdag 16 juni bij de buren van Slikkerveer aantreden voor de Voetbal Rijnmond Cup.

RVVH: Lissete Snel, Jamie van Rijsbergen (Beau Suurland), Celine Bruens, Esmeralda van den Heerik, Annemarie Star, (Celine Schot) , Lisanne van Gelder(Danielle Noordermeer), Jaline Hoek, Manuela Grootenboer, Alyssa Dijkstra, Nikki de Roest, Jennifer Oliveira.