Vrouwen RVVH houden aansluiting met de top

25 November 2018, 15:04 uur

In de topklasse vrouwen ligt alles nog dicht bij elkaar, vooral in de middenmoot. Dat maakte de wedstrijd tussen RVVH en Stedoco op voorhand een spannende. Na negentig minuten kwamen de Hercules dames, met een 2-0 overwinning, als sterkste uit de bus.

In de hoogste klasse van het vrouwenvoetbal is het spannend. Na topfavoriet DTS Ede, dat nu zes punten losstaat van de nummer twee staan er veel ploegen dicht op elkaar. Tussen de nummer twee en de nummer zes zitten maar zes punten.  Met nog twee wedstrijden tot de winterstop kan er nog veel veranderen op de ranglijst.

Het was voor RVVH en Stedoco dus zaak om vandaag drie punten te scoren.  Aan RVVH was dit ook vanaf de aftrap te zien. Stedoco was voorzichtiger. Het was dan ook RVVH dat het betere van het spel liet zien. Waar de Ridderkerkse dames opbouwend voetbal en de lange bal afwisselden beperkte Stedoco zich enkel tot het spelen van de lange bal. Daar hadden de verdedigsters van RVVH onder leiding van het centrale duo Marcia van den Berg en Celine Bruens, weinig moeite mee.

In de 31e  minuut kon RVVH het overwicht in een doelpunt omzetten. Een lange bal van Lisanne  van Gelder werd op waarde geschat door Manuela Grootenboer. De 1-0 was een feit.

Na de thee hetzelfde beeld. Een aanvallend RVVH en een verdedigend Stedoco dat moeilijk onder de druk van RVVH uit kon voetballen.  Die druk werd Stedoco in de 47e minuut te veel.  Een schot van RVVH werd door de keepster van Stedoco losgelaten. De aanstormende Fu-sang Pott aarzelde geen moment en ramde de bal in het doel voor de 2-0.

Voor Stedoco nog voldoende tijd om aan een inhaalrace te beginnen. Het kon, ondanks enkele goede kansen, niet de aansluitingstreffer maken en de spanning terugbrengen in de wedstrijd.  RVVH blijft door deze overwinning de aansluiting houden met de top van het Nederlandse amateurvoetbal.  Stedoco zal zich moeten herpakken om aansluiting met de middenmoot te houden.