Vrouwen RVVH bekeren verder

21 October 2018, 08:34 uur

Op de eerste dag van de herfstvakantie stond voor de vrouwen van RVVH in het teken van de knock out fase van het KNVB bekertoernooi. Het eerste team van de Ridderkerkse vereniging mocht 460 kilometer reizen om tegen hoofdklasser ACV Assen te spelen.

Om half drie floot de scheidsrechter, mevrouw ter Bork-Meijer, voor het begin van een verder matige wedstrijd. ACV probeerde met een vliegende start RVVH te verrassen. Dat lukte bijna maar RVVH herstelde zich onmiddellijk en was al snel de heersende ploeg. Na een minuut of tien zorgde Sharella Hunt voor de openingstreffer. Dat leek gelijk al de genadeklap voor ACV. De vrouwen uit Assen trokken zich compact terug op eigen helft en beperkte zich tot verdedigen en hadden als doel de schade te beperken. Zes minuten na haar eerste treffer was het Hunt die de 0-2 aantekende. Daar mee was ook de ruststand bereikt.

Ondanks de voorspong waren de Ridderkerksen niet in goede doen. Het speelde gezapig, slordig en ongeïnspireerd. Dat was vooral jammer voor de supporters die de ruim 200 kilometer hadden afgelegd om de wedstrijd bij te wonen. ACV kon echter geen vuist maken tegen dit matige RVVH. De Assenaren liepen vooral achter de bal aan en probeerde soms toe te slaan via de counter. De Ridderkerkse verdedigsters, met name Iris Zoon en Celine Bruens, waren echter heer en meester achterin.

Veel kansen werden door RVVH niet benut tot een corner die door verdedigster Celine Bruens binnen werd gewerkt. De 0-3 leek iets los te maken bij ACV. Met man en macht werd gestreden om er toch nog een wedstrijd van te maken. Dat zorgde in de zestigste minuut voor de enige treffer van ACV. Twintig minuten voor het einde kopte Linksback Alyssa Dijkstra de 1-4 eindstand binnen.