Volle winst Saturnus handballers

8 April 2018, 19:20 uur

Zowel de dames als de heren va Saturnus '72 hebben dit weekend de volle winst gepakt. De heren deden dit in de laatste zaalwedstrijd terwijl de dames het vervolg van de veldcompetitie een goed begonnen.

Zaterdagavond stond er bij de mannen weinig meer op het spel. Alleen wel zorgen dat je als speler heel bleef om zodoende vrijdag niet te hoeven ontbreken in de finale van de beker. Tegenstander Hercules was nog niet helemaal veilig en had dus nog iets om voor te spelen. Het eerste deel van de wedstrijd was van een bedenkelijk niveau. Het eerste kwartier kon de Rijswijkse tegenstander Saturnus eenvoudig bijbenen (9-8). Saturnus benutte de kansen niet terwijl Hercules de spaarzame kansen wel benutte. Pas in het laatste deel van de eerste helft kon er enigszins verschil worden gemaakt. Na de rust (18-15) was het vanuit de thuisploeg beter gesteld. Coach Dylan Muller had zijn ploeg erop gewezen dat met het spelniveau van voor de pauze de bekerfinale zeker niet gewonnen zou worden. Hercules kon het niet meer bijbenen en met enkele fraaie staaltjes van handbal vernuft werd alsnog een ruime 35-21 overwinning geboekt. Saturnus eindigt deze competitie in de middenmoot van de hoofdklasse. Op plaats 8 heeft de ploeg 20 punten gescoord uit 22 wedstrijden. Voor een debutant een redelijke prestatie.

De dames stond zondag Lindsey Rijsdijk als coach langs de lijn. Zij neemt tot aan het einde van het seizoen het stokje over van trainer André van de Bosch die samen met zijn coach Jiri Bruinzeel na het zaalseizoen is gestopt. Bij Savosa (de laatste competitiewedstrijd in zaal ging ook tegen deze ploeg uit Barendrecht en toen werd het 21-21) stond de ploeg binnen 10 minuten op een riante 3-6 voorsprong. De ploeg speelde fris partijtje handbal, zowel aanvallend als verdedigend, waardoor de tegenstander het moeilijk had. Na de rust (6-12) zakte de wedstrijd iets in. Beide teams hadden last van het harde buitenveld, in de zaal speel je handbal toch iets makkelijker, wat enkele blessures opleverde. Voor Saturnus was dit wel lastig aangezien er maar één wissel beschikbaar was. Toch leverde dit geen problemen op. Mede gezien het feit dat Melissa van de Bosch 3 van de 4 strafworpen stopte. Uiteindelijk won de ploeg verdiend met 8-16 van Savosa. Saturnus werd op goede wijze aangevuld door de talenten Britt van Geenen en Zoë van Bockel.

Dit weekend nemen de heren afscheid van de zaal met op vrijdag de bekerfinale tegen Roda’71. De wedstrijd wordt gespeeld in Den Hoorn en begint om 21.00 uur. Zondag wacht dan weer de veldcompetitie met een thuiswedstrijd tegen D.W.S. om 14.00 uur. De dames kunnen laten zien wat ze waard zijn in een thuiswedstrijd tegen koploper D.W.S., aanvang 12.40 uur.