Volendam te sterk voor handballers

6 January 2019, 20:04 uur

De teleurstelling na de verloren wedstrijd met KRAS/Volendam 3 was groot. Saturnus '72 had de aansluiting met koploper Ventura graag behouden, maar door de 30-37 nederlaag is het verschil weer vier punten. Het gevecht ging met de sterke tegenstander de eerste 15 minuten gelijk op. Zowel aanvallend als verdedigend was het ruim voldoende. Helaas kwamen er wat scheurtjes in het verdedigingsblok, die ook mede veroorzaakt werden door Volendammer Diego Jacobs. De selectie speler uit de hoofdmacht was diverse malen trefzeker. Het antwoord bleef voorlopig steken op 17-20 bij rust. Remco de Jong startte sterk en toen er ook nog een overtal situatie ontstond kon de aansluitingstreffer worden gemaakt (22-23). De volgende acht minuten ging het gelijk op (26-27) maar tot een voorsprong van de thuisploeg liet Volendam het niet komen. Volendam schakelde een versnelling door en de organisatie van de thuisploeg wist hier geen raad mee. Tot 28-31 was er nog wel geloof in een goede afloop maar die verdween naarmate de wedstrijd vorderde. Uiteindelijk verloor de ploeg toch nog ruim met 30-37 en zakt naar de vierde plek. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij een ploeg uit het “rechter” rijtje. Leidsche Rijn is om 15.15 uur de tegenstander. Tegenstander Volendam maakte na afloop nog een mooi gebaar voor de Saturnusactie Spieren voor Spieren door € 50,- te doneren.