Vanaf aankomende woensdag 27 juni tot en met zaterdag 30 juni zal het streekvervoer in de regio Rotterdam staken, zo is aangekondigd. Hier zullen ook veel Ridderkerkers die met het openbaar vervoer reizen flink hinder van ondervinden.

Het gaat hier om bussen van Arriva en RET, niet om de Waterbus en lijn 601.

Niet alle bussen van de RET zullen stil blijven staan. Sommige chauffeurs van de RET vallen onder de cao van het streekvervoer en niet onder de cao van de RET, dit heeft als gevolg dat de dienstregeling van de RET een gatenkaas wordt.

Arriva geeft op haar website aan dat zij de actie volstrekt onnodig vindt en dat deze reizigers dupeert: “De werkgevers hebben een mooi aanbod gedaan en willen hierover graag in gesprek met de vakbonden om gezamenlijk tot een goede cao voor onze medewerkers te komen.”

De RET meldt op haar website: “Vanaf woensdag 27 juni is er een staking in het streekvervoer voor onbepaalde tijd. Hoelang dit precies gaat duren is ook voor de RET onduidelijk. Als gevolg van de staking op woensdag 27 juni worden niet altijd de juiste vertrektijden getoond van de buslijnen in de dienstregeling en reisplanner op de RET website, in de reisplanner in de RET Real Time App of op de dynamische reisinformatieborden bij de haltes.”