Morgen ‘The Bridges of Madison County’ in het Filmhuis

mainImage
Morgen ‘The Bridges of Madison County’ in het Filmhuis

Op vrijdag 25 mei vertoont het filmhuis in theater het Plein ‘The Bridges of Madison County’. Het filmhuis vertoont een keer per maand films die er toe doen.

De film is geregisseerd door Clint Eastwood met Clint Eastwood, Meryl Streep en Annie Corley. De fotograaf Robert Kincaid vraagt de weg bij de boerderij van huisvrouw Francesca Johnson, wiens echtgenoot en kinderen niet aanwezig zijn. De details van de vier-dagen durende romance houdt Francesca bij in een dagboek, welke na haar dood door haar kinderen wordt gevonden.

Enkele reacties:
– Deze film is zo’n tijdloos liefdesmonument!
– Een adembenemende prestatie van zowel Meryl Streep als Clint Eastwood.
– Hoe kunnen levens zich ontvouwen en voor wat voor schrijnende keuzes kunnen mensen geplaatst worden, dat is de subtiele kern van het verhaal.De film vertelt het verhaal op een naturelle en overtuigende manier, geen vals sentiment maar oprechte herkenning.
– Kijken als je de kans krijgt want dit is een evergreen!
– Voor de 4de maal bekeken en ik moet zeggen, hij raakt je steeds dieper en dieper….
– Uren later ben je nog aan het bekomen. De film kent een traag begin, maar dat zorgt er juist voor dat je helemaal opgezogen wordt in de personages van Meryl en Clint. Je beleeft het helemaal mee, de verliefdheid, de chemie, het verdiet, de pijn, de keuzes in het leven. Zoveel gevoelens dat het einde echt wel een moeilijke zit word zonder zakdoek in de hand. Meesterlijk ontroerend!

Toegangskaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar zijn in de Wereldwinkel, Schoutstraat 17 en voorafgaande aan de voorstelling, aan de zaal.
De inleiding wordt verzorgd Jim Kloos.
Filmhuis is een initiatief van Gilde Ridderkerk


Foto: Digitaal Dagblad