Twee heerlijke overwinningen handballers

22 April 2018, 19:32 uur

Het was behoorlijk warm, maar zowel de mannen als de vrouwen van Saturnus '72 liepen zich dik in het zweet met als resultaat twee verdiende overwinningen.
Als eerste gingen zondag de mannen van start tegen Meeuwen. Het werd een mannelijk partijtje handbal waar Saturnus net iets meer inhoud had dan de tegenstander uit Rotterdam. Jammer was wel bij dit warme weer dat de wisselbank heel matig bezet was. En als dan ook nog Bernard Verkade niet helemaal lekker is, dan komt er op de overige spelers een hoop druk op de schouders. Maar daar gingen de mannen goed mee om al kon nooit een groot verschil worden gemaakt. Bij rust stond het 17-14. Ook het tweede deel was op punten voor Saturnus, maar het verschil bleef minimaal. Met de goed spelende Stefan Soeteman in het hart van de aanval kon rond de 20e minuut toch een gaatje geslagen worden van 6 treffers (22-16). De laatste 10 minuten waren echter wat rommelig waarbij de Meeuwen zelfs nog weer iets dichterbij kon komen. Toen ook nog Justin Vlasblom twee minuten voor tijd naar de kant moest werd het nog even spannend. Maar verder dan 30-27 kwam de tegenstander niet. Interim coach Danny Kanters kon dan ook Dylan Muller met een gerust hart appen (was in het buitenland) dat de overwinning een feit was.

De dames kwamen op het heetst van de dag in actie. Het publiek kon genieten van een leuke wedstrijd waarbij Saturnus met vlagen goed handbal liet zien. Het begon nog wel met een 1-3 achterstand, maar toen Romy Muller over haar “probleem” heen was kon het verschil worden geslecht. Muller schoot in korte tijd 4 keer op paal en lat tot hilariteit van publiek en tegenstander. Brigitte Stout zette Saturnus in de 18e minuut voor het eerst op voorsprong (4-3). Heel voorzichtig werd het verschil iets groter gemaakt, 9-5 in de 25e minuut, maar enkele ongelukkige momenten zorgde toch voor een kleine voorsprong bij rust (10-8). Na de pauze zorgde Kimberley van Wijk voor de 11-9 waarna het verschil snel opliep. Het werd 15-10 en 21-17. Mooie aanvallen werden beloont terwijl verdedigend ook goed werk gedaan werd door keepster Melissa van de Bosch. Ze stopte onder andere een strafworp en pakte daarna ook de rebound. De voorsprong bleef tot aan de finish keurig op 4 á 5 treffers en was er een verdiende overwinning met 23-18. Coach Linsey Rijsdijk was dan ook dik tevreden.
Zondag wordt er ingehaald. De dames bij runner up Ventura 2 (12.00 uur) terwijl de mannen op bezoek gaan bij het in de gevaren zoné verkerende de Meeuwen (11.00 uur). Zondag was het net aan (30-27) winst en dus is de ploeg gewaarschuwd.