Twee goals Robert Kooiman in afscheidswedstrijd

7 January 2019, 10:00 uur

RVVH bood Mister RVVH Robert Kooiman afgelopen zaterdag een heuse afscheidswedstrijd (2 x 30 minuten) aan. Twee teams samengesteld met allemaal spelers waar Robert in de afgelopen 17 seizoenen mee samenspeelde kwamen in het veld aan de Sportlaan. Robert speelde in beide teams mee. Voor de rust met de nog altijd op diverse niveau’s actieve spelers. Dit team had dan ook een 4-0 voorsprong bij de rust o.a. door twee goals van Remco Buist.

Na de onderbreking speelde Robert met rugnummer 670, refererend aan het aantal wedstrijden in RVVH 1, bij de voormalige RVVH cracks die op een vaak lager niveau nog tegen een balletje trappen. Na de snelle maar ook o zo fraaie 4-1 was het binnen vijf minuten de maestro Kooiman zelf die ook op fraaie wijze de 4-2 op het bord bracht. Het werd zelfs nog 4-3, maar daarna werd het ook weer snel 6-3. Het slotakkoord was weer voor Robert himself, die een penalty overtuigend binnenschoot en daarmee de eindstand op 6-4 zette. Met een symbolische rode kaart voor Robert eindigde tenslotte de wedstrijd.

In de hoek van het veld voor het toegestroomde publiek ontving Robert vervolgens de nodige cadeaus waarna hij zelf met een korte speech iedereen bedankte. De geslaagde afscheidswedstrijd kreeg daarna nog een gezellig vervolg in de kantine waar in een sfeer van reünie werd terug gekeken op de afgelopen periode van bijna twee decennia RVVH.

55. Robert Kooiman 6-4 (strafschop)

Deze wedstrijd werd, naast de aanwezige spelers en begeleiding, mogelijk gemaakt door donatie of belangeloze inzet van de volgende personen waarvoor de organisatoren Paul van der Kooij en Jeroen van der Male hen zeer erkentelijk zijn: Mario Papavoine, Stefan Komduur, Frans en Irma Resoort (Resoort reclame), John Fraanje, Kantine personeel RVVH, Inge Leenheer Photography, Arbitrage: Jeroen Achterberg, Hans de Ruiter en Max Anemaat, Theo Leenheer