Trainers Saturnus’72 nog volop aan het bouwen

16 September 2018, 17:08 uur

De trainers van de dames- en herenselecties van Saturnus’72 zijn nog volop aan het bouwen. André van de Bosch deed dit zaterdag tijdens twee oefenwedstrijden en Dylan Muller tijdens de veldcompetitie.

De dames van Saturnus’72 hebben de stijgende lijn te pakken. Helaas kon dit zondag niet beloond worden met punten, maar bij koploper Vires et Celeritas in Gouda werd een redelijk acceptabele wedstrijd neer gezet. Zonder Kirsten Heijboer en Robin Beerens maar met Britt Muller, Britt van Geenen en enkele A junioren begonnen de Ridderkerkers sterk aan de wedstrijd. In tegenstelling tot vorige week was het aanvallend goed met onder meer 3 treffers op rij van de sterke Romy Muller. Ook de verdediging stond goed. Helaas kon dit niet de gehele eerste helft worden vast gehouden. Vires nam een kleine voorsprong die bij rust was uitgebouwd naar 9-5. Vlak voor de rust moest Muller geblesseerd het veld verlaten, een aardige tegenvaller. In het tweede deel stond de verdediging wederom goed, aanvallend was het wat slordiger maar zeker niet ongevaarlijk. De Goudse thuisploeg was ook in deel 2 net iets sterker waardoor de achterstand aan het einde was opgelopen tot 18-11. Een ander positief punt was het benutten van strafworpen. Waar er vorige week 5 van de 8 gemist werden was het zondag voor 100% raak. Muller was dan ook redelijk tevreden en ziet dat de bouw van het team gestaag vordert.

De mannen hadden in de eigen hal een driekamp met Roda’71 en Groene Ster. Tijdens twee wedstrijden kon trainer André van de Bosch naar hartenlust experimenteren met zijn selectie die werd aangevuld met enkele A junioren. Ondanks dat hij zaterdag nog wel enkele spelers moest missen, was van de Bosch na afloop gematigd enthousiast over de stijgende lijn in de selectie. Beide wedstrijden werden gewonnen. Tegen het Zevenbergse Groene Ster was het 34-29 terwijl Roda’71 met 24-16 werd verslagen. “Verdedigend gaat het vorm krijgen en ook de junioren gaan zich beter ontwikkelen en krijgen daardoor aansluiting. We zijn bijna terug op het niveau van het einde van de vorige competitie, maar dat is nog niet genoeg voor de Hoofdklasse. Er ontbreekt nog teamplay/structuur in de aanval. Nog twee weken en dan moeten we er staan als we op bezoek moeten bij KRAS/Volendam. Zaterdag oefenen we voor het laatst. Daarna moet duidelijk zijn hoe het team er in de basis uit moet gaan zien”, aldus André van de Bosch. Hij wilde na afloop één man een compliment maken. Ralph van de Berg keepte beide wedstrijden tot grote tevredenheid van de coach.

De dames spelen zondag thuis om 13.30 uur voor de veldcompetitie tegen Twist. Een mooi moment om te zien hoe ver de ploeg gevorderd is. In Zevenbergen spelen de mannen zaterdagavond opnieuw een Driekamp. Tijdens de generale repetitie is eerst om 20.00 uur Groene Ster de tegenstander, terwijl om 21.00 uur US volgt.