Tatum Nugteren in top tien van Nederland

mainImage
Tatum Nugteren in top tien van Nederland

De Ridderkerkse Tatum Nugteren boekte afgelopen weekend een prestatie van formaat door op de Nederlandse Kampioenschappen dressuur in de top tien te eindigen.

Zaterdag 25 augustus werden door de beste 44 dressuurcombinaties van Nederland de NK verreden op de mooie accomodatie van de KNHS in Ermelo. Om deze te kunnen rijden worden er vooraf plaatselijke regiokampioenschappen gereden. Deze waren dit jaar bij De Develruiters in Heerjansdam. Een thuiswedstrijd, want Tatum komt uit voor deze vereniging. Daar behaalde de Ridderkerkse haar startbewijs voor het NK met een mooie derde plaats, waarvan een eerste plaats in de kür op muziek.

Op de Nederlandse kampioenschappen worden altijd 2 onderdelen verreden: Met een 4e plaats in het eerste onderdeel, de internationale landenproef, mocht Tatum door naar de finale. Zij behaalde in de finale, de kür op muziek, een mooie 9e plaats.Een geweldige prestatie, want het was een sterk deelnemersveld. Hiermee kan zij terugkijken op een geslaagd NK.

Aankomende woensdag moet Tatum opnieuw naar Ermelo. Zij kan dan in aanmerking komen voor, door de KNHS georganiseerde, talententrainingen.


Foto: Digitaal Dagblad