Snel klaar in de Kuip

mainImage
Snel klaar in de Kuip

Veel Ridderkerkers zaten zoals gewoonlijk deze zondag in De Kuip om een wedstrijd van Feyenoord te bekijken. Na een minuut was het echter al gedaan met de activiteiten op het veld, want de veldverlichting kapte ermee. Na een half uur werd duidelijk dat het probleem niet kon worden verholpen en dat de kleine 50.000 toeschouwers weer naar huis konden. Omdat ook de RET hier niet op had gerekend, duurde het voor de mensen soms een behoorlijke tijd voordat ze weer thuis op de bank zaten.

Trainer Giovanni van Bronckhorst deelde in de catacomben van De Kuip een complimentje uit aan scheidsrechter Bas Nijhuis. ”Foutloos gefloten Bas”, zei hij lachend tegen Nijhuis, die de wedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo al na 1 minuut moest stilleggen toen de lichtmasten uitvielen. Omdat het probleem niet snel verholpen kon worden, was Nijhuis gedwongen om na ruim een half uur wachten het duel te staken.

”Het publiek is de grootste verliezer”, zei Van Bronckhorst. ”De fans waren in groten getale hier naartoe gekomen en moeten nu al weer huiswaarts. Het was een raar moment. Dagenlang werk je toe naar deze wedstrijd en dan gaat na 1 minuut ineens het licht uit. Dit stond niet op de planning voor vandaag”, aldus Van Bronckhorst, die zo ineens een vrije avond had. ”Ook mijn persoonlijke schema komt hierdoor helemaal in de war”, grapte hij. ”Het is zoals het is. Het is jammer dat we niet hebben kunnen spelen, vooral voor onze supporters.”

Van Bronckhorst stuurde zijn spelers nog even de donkere Kuip in toen Nijhuis had besloten om de wedstrijd te staken. ”Het publiek bedanken we normaal ook en nu zeker. Ze hebben maar 1 minuut gezien.”


Foto: Digitaal Dagblad