Rijsoord ontvangt Westlandia

mainImage
Rijsoord ontvangt Westlandia

Vorige week werd door Rijsoord een zwaarbevochten, maar zeker ook noodzakelijke, overwinning op Heinenoord behaald. Noodzakelijk om bovenin mee te blijven draaien. En dat doen de “Kraaien” dan ook met een huidige derde plaats met slechts drie punten achterstand op de periodekampioen SHO. De tegenstander van zaterdag, Westlandia uit Naaldwijk, zakte juist twee plaatsen na de nederlaag (0-4) tegen Forum Sport. Maar de promovendus vindt zichtzelf nog steeds keurig terug op de vijfde plaats in de huidige rangschikking.

Westlandia is natuurlijk een bekende naam in het amateurvoetbal, zeker door de prestaties van de zondag-afdeling die in de derde divisie uitkomt. De zaterdag-afdeling presteert eigenlijk ook uitstekend en komt inmiddels, na de promotie van vorig seizoen, op eerste klasse niveau uit. In competitieverband zijn Rijsoord en Westlandia elkaar nog weinig of zelfs helemaal niet tegengekomen. Deze misschien wel eerste serieuze ontmoeting zal voor beide teams voldoende motivatie moeten zijn om een rol van betekenis te blijven spelen. Een overwinning is feitelijk het enige wat telt en is ook belangrijk voor een goede start van de tweede periode.

De selectie van Steef Buijs lijkt overigens weer op volledige “oorlogssterkte” te komen. De ziekenboeg is weer leeggelopen al blijft het jammer dat men voor de rest van dit seizoen Niels Groeneveldt vanwege een knieblessure niet meer in actie ziet.

Tekst: VV Rijsoord


Foto: Digitaal Dagblad