Ridderkerkse kinderen in Danone Nations Cup

mainImage
Ridderkerkse kinderen in Danone Nations Cup

Een groep kinderen uit Ridderkerk heeft weer mee gedaan aan de Danone Nations Cup. Tijdens de regiofinale zijn zij helaas uitgeschakeld, desondanks hebben de kinderen een fantastische ervaring gehad.

Op donderdag 3 mei zijn de jongens naar Spartaan’20 geweest om te strijden tijdens de regiofinale van de Danone Nations Cup. Teams uit Vlissingen, Bergen op Zoom, Schiedam en Rotterdam waren vertegenwoordigd. Het niveau lag hoog en de kinderen hadden een mindere dag waardoor zij helaas niet doorgingen naar de nationale finale. Ondanks dat hebben de kinderen echt genoten en hebben zij zich keurig gedragen en hebben zij Ridderkerk goed op de kaart gezet.
De kinderen hadden zich een aantal maanden geleden aangemeld om mee te doen aan de Danone Nations Cup in Bolnes. Zo waren er 40 kinderen en van daaruit waren er 8 geselecteerd die mee mochten doen aan de regiofinale. Deze 8 jongens kwamen voornamelijk uit Bolnes, Slikkerveer en het Centrum. Zij hebben verschillende toernooien en trainingen afgewerkt samen met Francesco Messina (scholarshipper RKF) en Jerry Tieleman (wijkwerker sport) om zich zo klaar te stomen voor de finales.

Helaas zit het er nu op voor de jongens die hebben meegedaan, maar volgend jaar willen er hopelijk weer genoeg jongens en meiden meedoen die deuitdaging aan durven om te kijken of ze de nationale finale of de internationale finale kunnen halen.


Foto: Digitaal Dagblad