Ridderkerk Rowdies pakt eerste punten

mainImage
Ridderkerk Rowdies pakt eerste punten

Ridderkerk Rowdies 1 heeft in de vierde wedstrijd van de competitie de winst gepakt. In Nijmegen konden de spelers van Hazenkamp geen vuist maken tegen de Ridderkerkers.
Na 9 volledige innings werd de eindstand 2 – 6 in de boeken genoteerd en waren de eerste winstpunten in de eerste klasse een feit. Vooral de pitching van Rowdies was op dreef en hielden de slagmensen van Hazenkamp van het slaan van honkslagen af, slechts 3 hits konden de Nijmegenaren maar slaan in de hele wedstrijd.

Rowdies sloegen er 12 waarvan 4 twee honkslagen. De score werd geopend in de eerste helft van de 3de inning, Matthijs de Jong, op de honken gekomen door 4 wijd, kon op de honkslagen van Marvin Revier (met 3 hits uit 4 slagbeurten de beste slagman aan Rowdies kant) en Johan Spijkerman het eerste punt op het scorebord zetten.
Daar kwam nog een puntje bij in de eerste helft van de 4de inning, Bill Westrate op de honken gekomen met een honkslag, werd door Tim van Toorn binnengeslagen 0 – 2.

In de 5de slagbeurt van Rowdies werd het gat geslagen, de werper van Hazenkamp kreeg de ballen niet mee zo goed over de plaat en werd in deze inning goed geraakt.
Vijf honkslagen, 2 x 4 wijd en een veldfout zorgden er voor dat er 4 punten konden worden bijgeschreven en de stand 0 – 6 werd.
In de gelijkmakende slagbeurt was ook startende werper Sam van de Meer van Rowdies heel even de goede richting kwijt, met een loper op de honken, door dat deze geraakt was door de geworpen bal, kon Hazenkamp iets terug doen. Een honkslag en een 2 honkslag zorgden er voor dat er 2 punten werden gescoord.

Hierna hervond Van de Meer zich en geholpen door zijn verdediging kon hij uit deze inning komen.
De daaropvolgende innings konden de Pitchers van Rowdies (in de achtste inning werd het werpen overgenomen door Shawn Ros) de boel dichthouden.

Sam van de Meer gooide in 7 innings 6 maal 3-slag, 3 maal 4-wijd en kreeg 3 honkslagen tegen, Shwan Ros gooide in 2 innings 3 maal 3-slag, 3 maal 4-wijd en kreeg geen honkslagen tegen. De Rowdies verdediging speelde ook foutloos.

Donderdag (Hemelvaartsdag) spelen de Ridderkerk Rowdies om 14.30 uur thuis, Oosterparkweg 7 te Ridderkerk tegen Schiedam.


Foto: Digitaal Dagblad