Onnodig gelijkspel Bolnes

mainImage
Onnodig gelijkspel Bolnes

Bolnes speelde zaterdagmiddag zijn derde bekerwedstrijd, bij Zinkwegse Boys. Door blessures en werkzaamheden miste trainer Lopes vijf potentiele basisspelers en dat bleek te veel voor de smalle selectie van Bolnes.

Ondanks het gemis begon Bolnes uitstekend aan de wedstrijd en in de 11e minuut was het raak. Een prima aanval van Bolnes kwam terecht bij Eric Aslanyan, die hard voorzette waarna Sander Hamburg van de thuisclub een eigen doelpunt maakte. In de 16e minuut kreeg Bolnes weer een goede kans. Rico Pires Leocadio haalde met een gedraaide volley uitstekend uit, maar de keeper van Zinkwegse Boys redde uitstekend.

Bolnes was duidelijk de bovenliggende club, maar moest wachten tot de 35e minuut voordat de 0–2 op de borden kwam. Een van de uitblinkers bij Bolnes was Chendrick Privana die na een uitstekende aanval in scoringspositie werd geblokt, maar in de herkansing scoorde hij alsnog. Vlak voor rust had hij ook de 0–3 op de schoen maar werd uitstekend gestopt door de keeper van de Boys.

In de 2e helft begon de Lopes-formatie weer prima en dat leverde genoeg kansen op. Bolnes kreeg even later een terechte strafschop tegen. Scheidsrechter Van Drunen floot wel erg laat. Zinkwegse Boys benutte deze kans. Hierna kreeg Bolnes genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar miste gewoon scherpte. De 2–2 kwam uit de lucht vallen, een klutsbal waarbij iedereen van de defensie stond te kijken en de speler van Zinkweg de bal met zijn punt van de schoen kon binnen tikken.

Aanstaande zaterdag is de eerste wedstijd van de nieuwe competitie en zal Bolnes toch echt
scherper moeten zijn.


| Foto: Digitaal Dagblad