KCR wint derby van Albatros

mainImage
KCR wint derby van Albatros

In de tweede wedstrijd van het veldseizoen pakten de korfballers van KCR de eerste punten. Zo kreeg het debuut op sportpark Reyerpark een prettige afloop. Daar leek het in eerste instantie niet op uit te draaien. Remon de Vos opende dan wel de score uit een vrije bal, maar daarna was het gastploeg Albatros dat effectiever was en naar een 1-4 stand uitliep. De vele toeschouwers die op de openingsdag van KCR waren afgekomen, kregen bepaald geen sprankelende eerste helft voorgeschoteld. Pas na een kwartier kreeg de ploeg van de jarige coach Dennis Gaemers de geest en binnen drie minuten stonden de ploegen weer naast elkaar. Bij een 6-6 stand kort voor rust was het de vanuit de junioren overgekomen Jesse Sloof die eigenhandig met twee schoten de ruststand op 8-6 bepaalde.

Toen na de pauze Demi van Herwaarden en Vincent van der Steen de marge op vier hadden gezet, sloop er wat gemakzucht in de ploeg. De gasten uit Zwijndrecht brachten een scherpe wissel, die meteen voor aansluiting zorgde. Bij 10-10 kon het weer alle kanten op. De Vos en Jesse Sloof twee treffers snel teniet gedaan, Albatros kwam op 12-12. In de spannende slotfase bracht De Vos KCR wederom op voorsprong en na enkele hachelijke momenten ronde de eigen korf, was het Sloof die met zijn vierde van de dag voor de 14-12 eindstand tekende.

Met 2 uit 2 staat KCR nu in de middenmoot. ONDO en RWA zijn nog zonder puntverlies. Volgende week wacht weer een derby. Dan maakt KCR de oversteek naar Kinderdijk. De ploeg uit Alblasserdam pakte een punt bij Tjoba in Zeeland.

Foto: Sander Onderdelinden


Foto: Digitaal Dagblad