KCR ruim langs HKV/Ons Eibernest

mainImage
KCR ruim langs HKV/Ons Eibernest

KCR heeft zaterdag voor de tweede achtereenvolgende week de punten in sporthal De Wissel gehouden. Het Haagse HKV/ Ons Eibernest kreeg de eerste nederlaag gepresenteerd door een gretige thuisploeg, die de lijn van de wedstrijd tegen Pernix doorzette.

Heel kort stond er zaterdag een 0-0 stand op het bord. Binnen drie seconden opende Rebecca Dubbeldam de score en doordat HKV/Ons Eibernest de spel snel verspeelde, kon Dubbeldam een halve minuut later ook de tweede treffer aantekenen. Het was een voorbode van de doeltreffendheid van de KCR-dames deze avond, die met 14 van de 26 treffers een groot aandeel in de score hadden. Na 3-0 kwamen de ‘Eibers’ langzaam terug. Na 5-5 sloeg KCR weer een gaatje. Inmiddels met Vincent van der Steen op de plaats van de geblesseerd uitgevallen Stephan Mulder. Van der Steen heerste in de rebound en is goed hersteld van zijn blessure. In het andere vaak was Arie van Pelt heer en meester. Hij zorgde er door sterke afvang voor dat zijn vakgenoten meerdere malen konden aanleggen.

Tegen de rust werd de marge uitgebreid tot vier treffers, maar door slordigheden in de verdediging kon HKV/Ons Eibernest toch in de slotminuut terugkomen tot 12-10. Na de pauze trok KCR alle registers open. Vanaf 14-12 volgde een reeks van zeven treffers, waarna HKV/Ons Eibernest het hoofd liet hangen. Waar vorige week Pernix nog terug mocht komen, daar bleef nu ruime voorsprong intact.

Invalster Sabine Vlasblom kwam in de laatste tien minuten Anita van der Leer aflossen. Zij had met zes treffers, waarvan vijf in de eerste helft, haar bijdrage geleverd. Vlasblom gaf haar debuut glans door de 25e erin te knallen. Bij 26-18 floot arbiter Den Dekker voor de laatste keer.

ODIK is verrassend koploper met vijf punten. KCR volgt met favorieten GKV, Pernix en OVVO op een punt.

Komende zaterdag reist KCR voor het laatste duel van 2018 naar Maartensdijk. Om 21.00 uur treedt men aan tegen Tweemaal Zes. Deze ploeg werd twee jaar geleden nog kampioen in de poule van KCR maar moest na een seizoen de hoofdklasse alweer verlaten. Tot ieders verbazing heeft de ploeg nog geen punten vergaard, maar dat zegt vrij weinig in deze overgangsklasse. Afgelopen zaterdag liet Tweemaal Zes zien waar het toe in staat is. Het pakte bij favoriet OVVO een 11-18 voorsprong, maar zakt daarna in elkaar om alsnog met 29-24 ten onder te gaan. Tweemaal Zes zal daarom nog meer jagen op de eerste punten. KCR kan een heet avondje verwachten in de knusse sporthal De Vierstee.

Foto: Sander Onderdelinden


Foto: Digitaal Dagblad