KCR komt tekort in slotfase

mainImage
KCR komt tekort in slotfase

KCR heeft het jaar 2018 niet met een derde zege op rij kunnen afsluiten. Bij Tweemaal Zes in Maartensdijk ging men in de slotfase alsnog stevig onderuit met 27-22. De opponent had tot zaterdag nog geen punten, maar KCR wist dat de degradant uit de hoofdklasse meer in haar mars had. Toch had de ploeg van Dennis Gaemers met wat meer scherpte een beter resultaat kunnen boeken.

De wedstrijd duurde voor de Ridderkerkers net een kwartier te lang. In deel één konden beide ploegen niet echt overtuigen. Halverwege was de stand 12-12. Tot de 19-19 ging KCR nog gelijk op met de thuisploeg, waarbij men een marge van twee treffers nog goedmaakte. De eindsprint van de thuisploeg was KCR echter te machtig. Via 27-20 werd het 27-22.

Gaemers over de wedstrijd: “De tactiek klopte en we hebben het Tweemaal Zes erg moeilijk gemaakt. We hebben te weinig goals gemaakt. De dames scoorden een stuk minder dan vorige week, maar daarentegen verdedigden ze wel goed. Mede door het goede werk van de thuisploeg kwamen onze schutters niet echt uit de verf. We putten vertrouwen uit het spel, maar de afronding zal echter beter moeten."

Door het resultaat zakt KCR naar de zesde plaats, maar toch slechts twee punten achter de koplopers GKV/Enomics en Pernix. Op 12 januari speelt men wederom een uitwedstrijd. Dan reist KCR af naar Barneveld voor een ontmoeting met ODIK.Foto: Digitaal Dagblad