Indelingen KCR en Ten Donck bekend

mainImage
Indelingen KCR en Ten Donck bekend

Voor het komend veldseizoen 2018-2019 is de indeling van de poules voor de Ridderkerkse korfbalclubs KCR en Ten Donck bekend geworden. Na het aanstaande vertrek van KCR vanaf de Sportlaan zullen beide clubs komend seizoen op het Reyerpark in actie komen.

Voor KCR staan er na de degradatie naar de eerste klasse een paar mooie regioderby's te wachten. Voor het eerst in de ruim zeven jaar clubhistorie wordt in een officieel duel tegen buurman Kinderdijk gespeeld. Ook voor de wedstrijden tegen Albatros (Zwijndrecht) en RWA (Albrandswaard) hoeven weinig kilometers gemaakt te worden. De andere vier opponenten in deze poule komen van buiten de provincie. De Zeeuwse ploegen ONDO (Middelburg), Fortis (Oost-Souburg) en Tjoba (Goes) zijn geen onbekenden voor de ploeg van Dennis Gaemers. Het Brabantse Juliana maakt de acht vol.

Ten Donck komt op het veld uit in de derde klasse (tegen de eerste klasse in de zaal) en speelt in een poule van zeven teams. Opvallend genoeg kent deze zondagpoule toch drie zaterdagclubs, dus zullen de blauwgelen de helft van de twaalf duels op zaterdag moeten spelen. De zaterdagteams zijn Animo uit Geldermalsen, HKC uit Utrecht en Fortissimo uit IJsselstein. Zondagclubs Conventus (Zwijndrecht) en NKV (Nuenen) zijn geen onbekenden voor Ten Donck, Rivalen uit Doesburg is dat wel. De veldcompetitie start in het weekend van 8 en 9 september.


Foto: Digitaal Dagblad