Handballers Saturnus '72 blijven droog staan in de regen

mainImage
Handballers Saturnus '72 blijven droog staan in de regen

Vorige week was het behoorlijk warm, zowel de mannen als de vrouwen van Saturnus '72 liepen zich dik in het zweet met als resultaat twee verdiende overwinningen. Zondag was het 10 graden minder en kwam het “zweet” uit de wolken. Het gevolg, twee nederlagen.

Vorige week was de reguliere thuiswedstrijd tegen de Meeuwen een mannelijk partijtje handbal waarbij Saturnus meer inhoud had dan de tegenstander uit Rotterdam. Zondag was dit tijdens de inhaalwedstrijd bij de Meeuwen iets anders. Het werd een wedstrijd om voor Saturnus snel te vergeten. Saturnus was technisch beter, maar verzuimde dit om te zetten in doelpunten. De fanatieke thuisploeg speelde op karakter en kreeg daardoor loon naar werken. Op het natte veld hadden zij bij rust een 8-6 voorsprong. De tweede helft was dan ook niet om over naar huis te schrijven. Handbal technisch ver onder de maat, zeker van Saturnus’72 kant, in slechte omstandigheden. De Ridderkerkers lieten de wedstrijd eenvoudig lopen, 17-10 verlies, tot ergernis van coach Dylan Muller. “Onnodig verlies al zijn er enkele verzachtende omstandigheden. Wij misten Marco van der Laar en Vincent Du Buison. De vervangers deden het zeker niet onaardig, (Jeffrey Keekstra, Ferdy van der Jagt en Michael Robbe) maar konden de wedstrijd ook niet kantelen. Gauw vergeten en door naar 13 mei voor de uitwedstrijd bij Helius”.
Ventura 2 was zondag de tegenstander van de dames. Ook hier een nat veld, regen en een tegenstander die hier iets beter mee omging. Gezien de stand op de ranglijst was er een verschil van 4 punten, wat echter van te voren geen belemmering op had mogen leveren. Toch liet de ploeg uit Schiedam zien waarom zij hoger op de ranglijst staan. Iets technischer en slimmer bij het bespelen van het natte veld. Toch was Linsey Rijsdijk na afloop niet geheel ontevreden. “Verdedigend stond het goed, met een sterk keepende Melissa van de Bosch, aanvallend hebben we te weinig gebracht. Romy Muller speelde opnieuw een goede wedstrijd. Ook Sanne Bruinzeel verdient een compliment voor haar verdedigende werk”. De wedstrijd ging uiteindelijk verloren met 17-11. Over twee weken volgt de uitwedstrijd bij Snelwiek in Rotterdam.


| Foto: Digitaal Dagblad