Dames Saturnus'72 door in beker

16 February 2020, 21:12 uur

De dames van Saturnus’72 zijn doorgedrongen tot de kwart finales van de Jan Alma Cup. In een rommelige wedstrijd werd Twist in Vlaardingen verslagen.

Opnieuw met de B junioren Marloes Bode en Natasja van der Linden (scoorde 3 treffers) in de ploeg, voor Laura de Vos en Kirsten Heijboer, was de ploeg te sterk voor het Vlaardingse Twist 2. Toch konden de Ridderkerkers niet overtuigen. Soms stond de ploeg op een verschil van 5 treffers en even later was het verschil weer terug gebracht tot 2. “We wisselde goede fases af met slechte. Toch had ik de gehele wedstrijd niet het idee dat we zouden verliezen, maar ons spel was gewoon veel te rommelig. Daarnaast kon ik ook Romy Muller maar incidenteel inbrengen omdat ze teveel last had van een rugblessure”, was de reactie van coach Dylan Muller na afloop. Bij rust was het verschil opnieuw maar twee treffers (10-12). Ook in het tweede deel probeerde Saturnus los te komen van de tegenstander. Zonder succes. Twist bleef hinderlijk in de buurt. Toch wist de ploeg de rust te bewaren en uiteindelijk de winst met 18-21 mee naar huis te nemen. Binnenkort gaat de ploeg op voor de loting van de kwartfinales die begin maart zullen worden verspeeld.

Volgende week dinsdag wordt de afgelaste “storm” wedstrijd ingehaald. Om 20.00 uur gaat de ploeg op bezoek (en in) Schipluiden. Voor de beker is ook geloot. Hiervoor moet de ploeg op bezoek bij Savosa A junioren in Barendrecht.