Dames RVVH 2 bereiken bekerfinale

mainImage
Dames RVVH 2 bereiken bekerfinale

Op Bevrijdingsdag ontving SSS Klaaswaal vrouwen 2 het tweede van RVVH voor de halve finale van de KNVB beker. Na negentig hete minuten trok RVVH aan het langste eind. De ruststand van 1-2 stond ook aan het einde op het scorebord.

Eersteklasser (achtste plek) RVVH was op papier de bovenliggende partij ten opzichte van de tweedeklasser die wel hoog geklasseerd staat. Die krachtsverhouding was ook in het veld te zien. Toch was het SSS dat in de tweede minuut de score opende. Hierdoor kon het verdedigend gaan spelen. RVVH liet zich door de snelle tegentreffer niet uit het veld slaan en bleef rustig voetballen. Keer op keer kon het goed combinerend kansen creëren.

Een snijdende pass van Celine Bruens werd in de 14e minuut op waarde geschat door Fu-sang Pott die één op één kwam te staan met de SSS doelvrouwe en fraai de gelijkmaker inschoot. Het toch al behoorlijke zelfvertrouwen van de Ridderkerkers groeide nog verder. De ene goede aanval na de andere volgde. SSS werd van het kastje naar de muur gestuurd. Eenmaal kwamen de Klaaswaalsen goed door maar verrichtte keepster Angel Verschoor een prima redding.

Na weer een snelle aanval kwam de bal bij Fu-sang Pott die van afstand de SSS keepster verraste met een fraai schot in de kruising. Met een 1-2 ruststand zochten de teams de kleedkamer op.

Na rust eenzelfde beeld. Een veel sterker RVVH tegen een onmachtig SSS. Ondanks dat bleef het een bloedstollende wedstrijd die qua voetbal niet beter werd. Beide partijen leden veel balverlies maar konden geen vloeiende aanvallen meer opzetten. De spanning zorgde er voor dat er langzaam maar zeker de emoties de overhand begonnen te voeren. Bij SSS begon de irritatie toe te nemen, bij RVVH de zenuwen. Gesteund door het, in grote getalen aanwezige, publiek voelde SSS dat er misschien nog wat te halen was. Een alles of niets offensief bracht echter niet de gelijkmaker op het scorebord.

Hierdoor komt RVVH vrouwen 2 in de bekerfinale uit tegen SEP vrouwen 1.

RVVH: Angel Verschoor, Anne Caljouw, Sara Goncalves, Chelsea Disseldorp, Nathalie Engel (Julia Butter), Celine Bruens, Ramona van der Harst, Sharella Hunt, Fu-sang Pott, Ilse Schot, Romy Tombroek (Danielle Schenk).


Foto: Digitaal Dagblad