1e pitch Guus Bok helpt Rowdies niet

mainImage
1e pitch Guus Bok helpt Rowdies niet

Nadat afgelopen zondag Guus Bok zijn Ridderkerklied ten hore had gebracht en de eerste pitch had voltooid, was het de beurt aan Ridderkerk Rowdies en Domstad Dodgers om het seizoen te openen.

Tegen de kampioen van de 1ste klasse van vorig jaar Domstad Dodgers, moest Ridderkerk Rowdies HB 1 in hun eerste wedstrijd van de competitie aantreden.

Dat was gelijk een sterke tegenstander voor de eerste keer in de 1ste klasse en resulteerde in een 3 – 11 verlies.

In de eerst inning kwam startende werper Shawn Ros gelijk op een 0 – 2 achterstand door een paar goede honkslagen en in de 2de inning bouwde Dodgers dit uit naar 0 – 3 mede door een goede driehonkslag.

Hierna hielden de mannen van Coach Arno Seltenrijch de thuisplaat schoon en ging het verdedigend tot aan de 6de inning heel goed. In de 6de inning maakten de Rowdies 2 kleine veldfoutjes en volgde er een honkslag waardoor de honken volliepen. Een goede twee honkslag en een volgende honkslag zorgden voor 3 punten op het scorebord voor de Dodgers en een stand van 0 – 6.

Dit betekende ook het einde van het heuvel optreden van Shawn Ros, hij werd in deze inning vervangen door Sam van de Meer. Deze zorgde ervoor dat Dodgers niet verder uit kon lopen. In de 7de slagbeurt voor Dodgers breiden zij hun voorsprong nog iets verder uit door met 2 man op de honken de bal over het hek te slaan voor een homerun, 0 – 9.

Pas in de gelijkmakende 8de inning kon Rowdies eindelijk wat terugdoen.

De Rowdies slagmensen kregen eindelijk vat op de worpen van de Dodgers pitcher en de ballen vielen nu in het veld en niet in de handschoen van de tegenstander, wat resulteerde in het eerste punt dat gescoord werd door Matthijs de Jonge op een geslagen bal van Brian van der Meulen, 1 – 9. Dit was gelijk het moment waarop de coach van Dodgers ingreep en ook zijn werper ging wisselen. Met 2 man op de honken zorgde Johan Spijkerman met een daverende 2 honkslag dat er nog twee punten werden toegevoegd en een stand van 3 – 9 op het scorebord kwam te staan.

Een hierna iets te gretige slagploeg van Rowdies hielp daarna de werper van Dodgers uit de problemen. De negende inning voor Dodgers brachten nog 2 punten over de thuisplaat doordat werper Sam van de Meer even de controle kwijt was en door 4 wijd met de honk vol een punt liet scoren en ook nog met een honkslag het 11de en laatste punt van liet scoren.

Rowdies kon ondanks 3 volle honken in haar laatste slagbeurt echter niet scoren en was de eindstand na 2 uur en 3 kwartier honkballen bepaald op 3 – 11.

Een beetje een geflatteerd verlies, Rowdies had met name veel pech met de geslagen ballen die veelvuldig in de handschoen van de tegenstanders belanden. Verdedigend werd er, op die 2 kleine foutjes na, goed gespeeld door de Rowdies en kan men positief voor uitkijken naar het verdere verloop van de competitie.


Foto: Digitaal Dagblad