Slikkerveer wint bij Erasmus met 0-4

19 November 2018, 06:40 uur

Afgelopen zondag speelde Slikkerveer een uitwedstrijd tegen Erasmus in Den Haag. Voordat de wedstrijd van start ging werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van erelid Arie van Beek.
In de openingsfase van de wedstrijd was het meteen Slikkerveer dat druk zette op het doel van de thuisploeg. In de derde minuut was Cerezo Fung-A-Wing dichtbij een treffer, maar keeper Houdijk was hem net voor. Weer een minuutje later zette Damion Janssen Cerezo Fung-A-Wing goed vrij voor de keeper, maar zijn inzet wilde niet helemaal door de benen van de keeper het doel, waardoor ook deze kans niet werd benut. In de negende minuut verdween het schot van Damion Janssen net over het doel. Weer zes minuten later was het onverwachts wel raak. Rene Beute werd halverwege de helft van Erasmus aangespeeld, hij bedacht zich niet en schoot knap over de net iets te ver voor zijn doel staande keeper Houdijk in de verre hoek binnen: 0-1. In de 19e minuut werd het meteen al 0-2. In de zestien was Cerezo Fung-A-Wing gehaakt en het buitenkansje werd prachtig verzilverd door Chevillio Halden, met een trap vanaf elf meter klem in de kruising. Ondanks deze snelle voorsprong bleef Slikkerveer de bovenliggende partij in de rest van de eerste helft. Er waren volop kansen om de score verder te verhogen. Cerezo Fung-A-Wing, Dylan Vrijman, Damion Janssen, Rene Beute en Nick Geluk zagen hun inzet gepareerd of naast gaan. Chevillio Halden was er nog het dichtste bij met een knal op de lat. Het bleef zodoende 0-2 bij de rust.

In de tweede helft was het voornamelijk de thuisploeg dat de aanval zocht en Slikkerveer dat achteruit liep, maar tussendoor wel wachtte op haar kansen om er met snelle tegenaanvallen uit te komen. In de 58-ste minuut ging een vrije trap van Rene Beute maar net langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later was het Rene Beute die Damion Janssen vrij zette voor het doel, maar hij raakte de bal niet goed, waardoor deze naast ging. Erasmus daarentegen schoot van afstand hard tegen de lat. Een laatste schot van Rene Beute ging een kwartier voor tijd net voorlangs, waarna hij werd gewisseld voor Ronald Capelle, die weer zijn eerste minuten maakte na zijn blessure. Hij had meteen kunnen scoren binnen een minuut, maar op aangeven van Cerezo Fung-A-Wing vanaf de linkerflank schoot Ronald van dichtbij tegen de keeper op. In de 77-ste minuut was het wel raak. Damion Janssen werd op de rand van de zestien goed aangespeeld door Cerezo Fung-A-Wing en bedacht zich niet. Met een laag hard schot maakte de aanvoerder de 3-0. Twee minuten later verrichte Patrick Werkhoven nog een hele goede redding op de doellijn op een inzet van dichtbij. Weer twee minuten later moest Slikkerveer het met een speler minder doen, nadat Jesse Ringlever tegen een tweede gele kaart op liep. Erasmus probeerde daarna nog meer druk naar voren te zetten, maar het was Slikkerveer dat nog wel aan scoren toekwam. In de blessuretijd lanceerde Iwan Tewelde van achteruit Chevillio Halden, die na een fraaie één-twee met Ronald Capelle zelf de bal in een leeg doel mocht schieten: 0-4. Daarmee werd teven de eindstand op het scorebord gezet. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis op het eigen Reijerpark tegen Haastrecht.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Cas Leenders, Boy van Reede, Nick Geluk, Rene Beute (75 – Ronald Capelle), Jesse Ringlever, Dylan Vrijman (87 – Danny Rijnberk), Damion Janssen, Chevillio Halden en Cerezo Fung-A-Wing.