Slikkerveer wint bij Blijdorp met 1-2

2 December 2018, 19:53 uur

Onder koude en natte omstandigheden trad Slikkerveer op zondag 2 december 2018 in Rotterdam aan tegen Blijdorp. Een ploeg die ook nog volop zicht heeft op een plaatsje bij de eerste zes teams van de ranglijst, dat recht geeft op een vervolg in de derde klasse.

Door de sterke wind bleek voetballen behoorlijk lastig voor beide ploegen. De eerste de beste kans voor Slikkerveer was in de negende minuut meteen raak. Na een één-tweetje met Cerezo Fung-A-Wing schoot Damion Janssen vanaf de rand van de zestien hard en laag op doel. De verraste goalie Henriques dook over de bal heen, waarna de bal in de touwen verdween: 0-1. Daarna bleven beide teams het wel proberen, maar zonder al te veel resultaat. Pas na een half uur spelen was er een tweede kans voor Slikkerveer. Chevillio Halden schoot recht op de keeper af. In de 36-ste minuut zorgde een vrije trap van Rene Beute voor enige hectiek in het zestienmeter gebied van Blijdorp. Henriques had de bal niet klem en Boy van Reede was er snel bij, maar kreeg de bal niet bij een medespeler. Drie minuten later kopte Damion Janssen voorlangs uit een prima voorzet van Cerezo Fung-A-Wing. In het slot van de eerste helft kreeg ook Blijdorp nog een tweetal kansen, maar deze verdwenen naast het doel van Patrick Werkhoven. Het bleef bij de 0-1 bij de rust.
In de tweede helft speelde Slikkerveer met Ronald Capelle in de punt voor Dylan Vrijman. Dat zorgde voor wat meer druk op de Rotterdamse defensie, die in de 52-ste minuut de bal verloor en Cerezo Fung-A-Wing kon daar optimaal van profiteren. In een leeg doel schoot hij hard en hoog binnen: 0-2. Een minuut later had Ronald Capelle de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar op aangeven van Damion Janssen schoot hij naast. Doordat een derde treffer uitbleef ging Blijdorp opportunistischer spelen met lange ballen van achteruit naar de voorwaartsen. In de 67-ste minuut kwam de bal bij Delgado Evora die vanaf de rand van de zestien de bal beheerst in de verre hoek binnenschoot: 1-2. Hiermee werd het weer een wedstrijd en moest Slikkerveer verdedigend alle zeilen bijzetten om telkens de lange ballen van Blijdorp tegen te houden. Aan de andere kant kreeg Slikkerveer ook meerdere kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar een treffer bleef uit. In de 70-ste minuut werd een vrije trap van Cerezo Fung-A-Wing vanaf de rechterflank goed gepakt door Henriques bij de eerste paal en Ronald Capelle schoot een minuut voor tijd alleen voor de doelman net langs de verkeerde kant van de paal. Blijdorp daarentegen kwam steeds een Slikkerveerder tegen op hun weg naar het doel van Patrick Werkhoven, die samen met Henriques af en toe een wedstrijdje deden wie het verste kon uitschieten. Beide kwamen namelijk regelmatig in elkaars doelgebied terecht. Het bleef zodoende bij de 1-2, waardoor de ploeg van trainer André Stafleu weer drie punten toevoegt aan het totaal en op de ranglijst klimt naar de tweede plaats. Met nog drie wedstrijden tegen de nummers 10, 12 en 13 van de ranglijst voor de boeg is een plaats bij de eerste zes nu zo goed als zeker. Komende zondag 9 december kan dat zeker gesteld worden in de thuiswedstrijd tegen het Haagse Wanica Star. De wedstrijd op het Reijerpark begint om 14.00 uur.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde (83 – Jair Umarella), Boy van Reede, Jeroen Capelle, Nick Geluk, Damion Janssen, Jesse Ringlever, Rene Beute, Chevillio Halden, Dylan Vrijman (46 – Ronald Capelle) en Cerezo Fung-A-Wing.