Slikkerveer verliest onnodig bij Concordia: 2-1

2 April 2018, 19:33 uur

In Delft speelde Slikkerveer op eerste paasdag tegen het plaatselijke Concordia, dat al stamt uit 1885. In de openingsfase van het duel keken beide teams de bekende ‘kat uit de boom’ en waren er amper kansen. De eerste kans voor Slikkerveer kon pas genoteerd worden in de zeventiende minuut toen de pas vader geworden Joery Josee de bal prima diep stuurde richting Jair Umarella, die tussen twee verdedigers heen leek te kunnen opstomen richting het doel. Een tegenstander pakte hem echter vast, waardoor de doorgang werd belemmerd, maar scheidsrechter Mourabit had het gezien en legde de bal op de penaltystip. Dit buitenkansje werd door Rene Beute echter net naast geschoten. Drie minuten later kreeg ook Concordia haar eerste kans. Een vrije trap van zo’n 20 meter werd met een stuit lastig op doel geschoten door Benjamin Groen, maar Mitchel van der Spoel hield de bal goed tegen en Damion Janssen werkte de bal meteen weg voordat er verder gevaar van zou komen. Twee minuten later had de thuisclub de openingstreffer op haar schoen. Thomas Bouwer mocht alleen op Mitchel van der Spoel af gaan, maar die redde miraculeus met de hand. In de 32-ste minuut was het Slikkerveer dat op voorsprong had kunnen komen. Rene Beute stuurde Ronald Capelle goed diep, die oog in oog met de Delftse goalie tegen de paal schoot. Zes minuten voor de rust was het wel raak. Een corner van Rene Beute werd niet goed weggewerkt door de verdediging van Concordia, waarna Jair Umarella de bal via de keeper in de touwen kon jagen: 0-1.

In de tweede helft bleef het spel ook over en weer golven, waarbij vooral de lange bal werd gehanteerd. Nadat de thuisploeg eerst nog een kans niet benutte vanwege goed keeperswerk van Mitchel van der Spoel, daar was het in de 60-ste minuut wel raak. Benjamin Groen werd in de zestien over de grond aangespeelde en hij tikte beheerste de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-1. Slikkerveer kende in het eerste deel van de tweede helft amper kansen. Mitchel van der Spoel moest daarentegen wel een paar keer handelend optreden. Pas vijf minuten voor tijd kreeg Slikkerveer een grote kans om de winst naar zich toe te trekken, maar Jair Umarella kopte een voorzet van Joery Josee naast. Twee minuten later werd een verkeerde pass op het middenveld onderschept door de thuisploeg, die de bal meteen de diepte in stuurde. Thomas Bouwer benutte het buitenkansje door de bal langs Mitchel van der Spoel in doel te schieten: 2-1. Dat werd tevens de eindstand van het duel, waarin Slikkerveer minimaal recht leek te hebben op een punt en eigenlijk een overwinning goed kon gebruiken gezien de stand op de ranglijst. Helaas bleef het voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers met lege handen achter en resten zich nog zeven wedstrijden om het tij te keren.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Danny Rijnberk, Boy van Reede, Damion Janssen (88 – Steven de la Rambelje), Valerio Vers, Rene Beute (63 – Raymond Smit), Ronald Capelle, Joery Josee, Aaron Plaizier (90 – Harish Bhoendie) en Jair Umarella.