Slikkerveer verliest bij koploper IJsselmonde

22 October 2018, 08:12 uur

Slikkerveer speelde zondag 21 oktober uit bij koploper Fc IJsselmonde op het Rotterdamse sportpark Varkenoord een moeilijke wedstrijd. In de openingsfase was het meteen in de eerste minuut al bijna raak voor de thuisploeg. Een hard schot van dichtbij wist Patrick Werkhoven vakkundig naast te werken. Twee minuten later had ook Slikkerveer haar eerste grote kans te pakken. Een prima voorzet vanaf de rechterflank van Jesse Ringlever werd in het centrum van de aanval net over gekopt door Cerezo Fung-A-Wing. In de zevende minuut leek er wel een treffer te vallen. Chevillio Halden legde vanaf de rechterflank terug op Cerezo Fung-A-Wing, die de bal binnenschoot. Helaas nam de scheidsrechter het vlagsignaal over en ging de treffer niet door. Daarna bleef Slikkerveer drukken op de defensie van Fc IJsselmonde, dat er met gevaarlijke snelle tegenaanvallen soms gevaarlijk uit kwam. In de twaalfde minuut lanceerde Jeroen Capelle in het centrum Cerezo Fung-A-Wing, die de bal hard tegen de paal knalde. In de twintigste minuut zette Nick Geluk voor op Cerezo Fung-A-Wing, maar kopte hij over. In de 32-ste minuut was het wel raak. Een aanval over meerdere schijven, waaronder Damion Janssen en Jesse Ringlever werd door Rene Beute goed voorgegeven op Cerezo Fung-A-Wing, die de bal in de verre hoek schoot: 0-1. Drie minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Nu was het Cerezo Fung-A-Wing die Rene Beute in stelling bracht, die met een geplaatst schot de stand naar 0-2 tilde. Hierna liet Slikkerveer de teugels wat vieren, waardoor dit kansen voor Fc IJsselmonde opleverde. Eerst volgde er een pegel hard op de lat en even later kon Patrick Werkhoven een inzet van dichtbij naast werken. Boy van Reede schoot vijf minuten voor rust bij de tweede paal uit een corner net over. Slikkerveer dacht de rust wel te kunnen halen met de 0-2 voorsprong, maar in de 44-ste minuut scoorde Lachsen Bouyauzan de 1-2, nadat in eerste instantie Patrick Werkhoven de bal nog tegen wist te houden. Nog geen minuut later werd Jesse Ringlever onderuit gehaald in het strafschopgebied. Dit buitenkansje werd benut door Chevillio Halden, die daarmee de ruststand bepaalde op 1-3.

In de tweede helft kwam Fc IJsselmonde sterk uit de startblokken. Danny Rijnberk probeerde een bal in de zestien nog weg te werken, maar Lachsen Bouyauzan profiteerde slim en schoot van dichtbij in: 2-3. Twee minuten later werd het zelfs 3-3 nadat op de rechterkant Dylan Veesaert niet gestuit werd en eenvoudig in de verre hoek kon binnenschieten. Slikkerveer kreeg daarna wel wat kansjes, maar kwam niet echt meer met een uitgespeelde aanval richting het doel. Afstandsschoten van Rene Beute en Jesse Ringlever waren er nog wel, maar echte kansen niet meer. Zeker toen in de 67-ste minuut Jeroen Capelle tegen zijn tweede gele kaart aanliep bij een aanvallende actie. Met rood kon hij dus inrukken en speelde Slikkerveer met een speler minder. Dat bezorgde Fc IJsselmonde nieuw elan. In de 75-ste minuut wist Patrick Werkhoven nog redding te brengen op een hard schot. Een minuut later werd het 4-3 door Murat Gok, die uit een snelle tegenaanval diep ging en de bal eenvoudig in de verre hoek wist te schieten. Een domper voor Slikkerveer, dat net aan aanvallen dacht. In de slotfase probeerde Slikkerveer het nog wel, maar kon het voorin geen vuist maken. Patrick Werkhoven moest nog een paar keer handelend optreden om erger te voorkomen. Gescoord werd er niet meer en bleef het 4-3 voor Fc IJsselmonde. Komende zondag 28 oktober speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen Stolwijk.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Danny Rijnberk (80 – Frank Boekhout), Nick Geluk, Jeroen Capelle, Damion Janssen, Rene Beute, Jesse Ringlever, Chevillio Halden (68 – Steven de la Rambelje) en Cerezo Fung-A-Wing.