Slikkerveer uit de beker na strafschoppen

12 November 2018, 06:28 uur

Afgelopen zaterdag 10 november speelde Slikkerveer voor de beker uit tegen DBGC op sportpark de Koepel in Oude-Tonge. Aangezien de thuisclub een jaar of zes geleden was overgestapt van de zondag naar de zaterdag, moest de ploeg van trainer André Stafleu op zaterdag aantreden in plaats van de reguliere zondag.

Meteen in de openingsfase keek Slikkerveer al binnen een minuut tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Thijs Tromp. Daarna herpakte Slikkerveer zich goed in het slechte weer en op een glad veld. In de zesde minuut schoot Dylan Vrijman de gelijkmaker al binnen met een keurig schot in de linker benedenhoek op aangeven van Chevillio Halden: 1-1. Het publiek onder het afdakje voor de kantine werd in de veertiende minuut getrakteerd op een kunststukje van Chevillio Halden. Eerst buitenom langs zijn directe tegenstander en daarna bijna vanaf de achterlijn schietend langs een aantal benen van verdedigers door de benen van keeper Nieuwland: 1-2. Slikkerveer bleef in deze periode goed druk zetten en kreeg meer kansen. Een schot van Chevillio Halden werd goed gepakt door keeper Nieuwland. Aan de andere kant was DBGC gevaarlijk met een paar afstandsschoten en zo golfde het spel aardig op en neer. In de 22-ste minuut belande een rebound van een aanval van Slikkerveer via de keeper voor de voeten van Damion Janssen, die zich niet bedacht en op doel schoot, maar de pech had dat daar nog een verdediger stond. Na een half uur spelen zette Nick Geluk goed voor op Cerezo Fung-A-Wing, die net eerder bij de bal was dan de uitkomende keeper, maar zijn kopbal ging net over. Even later was Cerezo Fung-A-Wing weer dichtbij een treffer, maar zijn schot op doel werd goed gekeerd door keeper Nieuwland, die voor de rust nog een paar keer handelend optreden op schoten van Cerezo Fung-A-Wing, Chevillio Halden en Damion Janssen. Hierdoor bleef het 1-2 bij de rust.

In de tweede helft bleef het regenen en speelden beide teams naar hartenlust op de aanval. Cerezo Fung-A-Wing en Damion Janssen waren in de kleedkamer achtergebleven en werden vervangen door Danny Rijnberk en Aaron Plaizier. Eerst wist Patrick Werkhoven knap redding te brengen op een doorstuitende vrije trap. In de 52-ste minuut waren het Chevillio Halden en Jesse Ringlever op de rechterflank, die elkaar goed vonden. De voorzet van Jesse Ringlever werd via de buik van Sonny Noordermeer in zijn eigen doel gewerkt: 1-3. In de 55-ste minuut gaf Chevillio Halden een prima voorzet op Jesse Ringlever, maar werd zijn schot goed gepareerd door Nieuwland. De rebound werd door Dylan Vrijman naast geschoten. Na precies een uur spelen maakte Melvin Monteiro zijn debuut in het eerste elftal en verving Rene Beute. Monteiro kreeg meteen een fraaie kans, maar kopte uit een corner van Chevillio Halden naast. Ook DBGC had kansen, maar steeds stond Patrick Werkhoven goed op zijn post. Uit een corner kopte Cas Leenders naast. Weer een paar minuten later was Chevillio Halden dichtbij een treffer, maar zijn schot ging via de vingertoppen van Nieuwland net over. Tot twaalf minuten voor tijd zat Slikkerveer op rozen, maar leidde een ongelukkige actie een zenuwslopend slot in. Op een voorzet vanaf de linkerflank gleed Nick Geluk naar de bal, maar kwam hij ongelukkig met zijn arm tegen de bal. Aangezien het in het strafschopgebied was kon scheidsrechter Ebink de bal op de stip leggen en dat deed hij. Jeroen Sep benutte dit buitenkansje: 2-3. Drie minuten later werd het zelfs 3-3 door een schot van dichtbij van Thijs Tromp. Slikkerveer was even van slag en kreeg ook meteen nog een tegentreffer. Nick van de Ochtend kopte een corner via de onderkant van de lat binnen: 4-3. In de laatste minuut van de wedstrijd was het de mee naar voren opgestoomde Cas Leenders, die in het strafschopgebied omver geduwd werd zonder dat er een bal in de buurt was. Scheidsrechter Ebink had dit goed gezien. De penalty werd daarna benut door Chevillio Halden: 4-4. Hier bleef het bij, zodat meteen strafschoppen genomen moesten worden om de beslissing te maken. Iwan Tewelde mistte de eerste al meteen. DBGC schoot daarna 5 keer op rij raak, zodat zij doorgaan in de beker. Komende zondag 18 november speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij Erasmus in Den Haag.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Nick Geluk, Cas Leenders, Damion Janssen (46 – Danny Rijnberk), Jesse Ringlever, Rene Beute (60 – Melvin Monteiro), Dylan Vrijman, Cerezo Fung-A-Wing (46 – Aaron Plaizier), Chevillio Halden