Slikkerveer tegen Wippolder met 0-2 onderuit

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Slikkerveer speelde zondag haar eerste duel onder leiding van interim trainer Warry van Wattum. In de openingsfase was het vooral even wat aftasten vanuit Slikkerveer-zijde. De bezoekers hadden geen schroom om aan te vallen, zodat in het eerste kwartier Wippolder al drie flinke kansen had van dichtbij. Tweemaal wist Mitchel van der Spoel redding te brengen en eenmaal werd over geschoten.
In de 19e minuut plaatste Wippolder een afstandsschot, dat nog wel door Mitchel van der Spoel werd gestopt, maar de rebound werd eenvoudig binnen gewerkt door Colin Venema: 0-1
Daarna volgde een drinkpauze halverwege de eerste helft. In de 30-ste minuut mocht Slikkerveer een vrije trap nemen in kansrijke positie. Helaas schoot Rene Beute over het doel.
In de 38-ste minuut nam Wippolder een vrije trap heel slim, maar deze werd goed door Mitchel van der Spoel tot hoekschop gewerkt. In de slotfase van de eerste helft zette Steven van Dongen Robert Kosten nog goed in stelling, maar die werkte de bal over. Al met al geen beste eerste helft, waarin in een te laag tempo werd gevoetbald.
In de tweede helft komt Slikkerveer met wat meer strijd het veld op. Dat leverde na een kwartier spelen een grote kans op voor Ronald Capelle, die hard schiet, maar de bal net over het doel zie gaan. Daarna volgde een grote kans voor Steven van Dongen, die een rebound van een vrije trap op doel schiet, maar de keeper van Wippolder kon redden. Later volgde nog een kansje voor Raymond Smit maar de bal ging naast. Slikkerveer had na de rust het betere van het spel, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde het niet. In de 78-ste minuut viel de 0-2 letterlijk uit de lucht. Een voorzet vanaf de rechterflank werd in het centrum door de spits van Wippolder Sven Paternot cross binnen gekopt: 0-2.
Drie minuten voor tijd kreeg Romesh Landburg een rode kaart. Hij probeerde een foutje te herstellen van Steven de la Rambelje, maar maakte een overtreding buiten de zestien met geen andere speler van Slikkerveer meer in de buurt, dus maakte scheidsrechter Hans Spaans er een doorgebroken speler van en kwam Slikkerveer in de slotfase ook nog in ondertal te spelen.
In de voorlaatste minuut kreeg Slikkerveer nog een fraaie kans. Uit een voorzet van Ronald Capelle schoot Raymond Smit hoog over. In blessuretijd kreeg Jair Umarella nog een kans om de eer voor Slikkerveer te redden, maar ook dat lukte vandaag niet. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij ONA in Gouda.

Opstelling Slikkerveer: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Valerio Vers, Jeroen Capelle (Jair Umarella), Ronald Capelle, Aaron Plaizier (Danny Rijnberk), Romesh Landburg, Rene Beute, Robert Kosten (Steven de la Rambelje), Raymond Smit en Steven van Dongen.