Slikkerveer start met 5-1 winst op NOCKralingen

24 September 2018, 07:39 uur

Op het eigen Reijerpark werd het eerste competitieduel van Slikkerveer in de stromende regen gespeeld tegen het Rotterdamse NOCKralingen. De eerste kans voor Slikkerveer kon al worden genoteerd door Ronald Capelle. Diep gestuurd ging zijn inzet langs de keeper, maar stond er nog een verdediger op de doellijn, die de bal kon wegwerken. Zo’n tien minuten later was Ronald Capelle weer dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot van dichtbij sprong via de keeper en de lat weer terug het veld in. Twee minuten later werd Cerezo Fung A Wing in stelling gebracht door Chevillio Halden, zijn schot ging over het doel. Pas in de 29-ste minuut was het ‘lucky’ Nick Geluk, die een vrije trap van Cerezo Fung A Wing via de keeper voor zijn voeten kreeg en zich niet bedacht en de bal in de touwen knalde: 1-0. Voor rust konden er nog kansen worden genoteerd van Cerezo Fung A Wing, Ronald Capelle en Boy van Reede, maar bleef het 1-0.
Na de pauze kwamen de bezoekers fel uit de startblokken. Eerst wist Patrick Werkhoven nog redding te brengen op een laag schot. In de vijftigste minuut was hij kansloos op een vrije trap van Silgio Thenu, die door alle spelers, zowel van Slikkerveer als van NOCKralingen, werd gemist en bij de tweede paal tussen de palen binnen viel: 1-1. Pas na deze tegentreffer rechtte Slikkerveer goed haar rug en werd het speltempo opgevoerd. In de 56ste minuut volgde een goed uitgespeelde aanval. Chevillio Halden brak door op de linkerflank, zette voor op Rene Beute in het centrum, die de bal verlengde naar de vrijstaande Frank Boekhout, maar zijn schot was half mis en ging dus ver naast. Twee minuten later was het wel raak. Een corner van Chevillio Halden werd eerste tegen de lat gekopt, waarna de terugspringende bal eerst ingeschoten werd door Ronald Capelle en in tweede instantie door Nick Geluk zeer hard via de onderkant van de lat in het doel: 2-1. Weer twee minuten later, precies na een uur spelen, werd het al 3-1. Een eerste inzet van Ronald Capelle werd gestuit door de goalie, maar Rene Beute schoot hard en hoog binnen. Tussendoor kregen ook de bezoekers wel wat kansjes, maar ging de bal of niet tussen de palen of stond Patrick Werkhoven goed op zijn post. In de 77ste minuut verstuurde Iwan Tewelde een prima pass van achteruit op Chevillio Halden, die de bal goed aannam, zijn tegenstander uitspeelde en knap binnen schoot: 4-1. De wedstrijd was daarmee wel gespeeld, maar de ploeg van trainer Andre Stafleu bleef jagen op meer treffers. In de voorlaatste minuut zette Chevillio Halden goed voor op Ronald Capelle, die zijn tegenstander en de keeper omspeelde om daarna de bal in een leeg doel te schieten: 5-1. Dat werd ook meteen de eindstand en een welverdiende overwinning van Slikkerveer op NOCKralingen. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit tegen DONK in Gouda.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Danny Rijnberk (79 – Kenchi Orcadio), Nick Geluk, Rene Beute, Chevillio Halden, Jesse Ringlever, Frank Boekhout (62 – Ackeo Liefden), Cerezo Fung A Wing (46 – Damion Janssen) en Ronald Capelle.