Slikkerveer niet bij de les bij HOV/DJSCR: 5-0

8 October 2018, 07:44 uur

Op zondag 7 oktober speelde Slikkerveer haar derde competitiewedstrijd uit bij HOV/DJSCR in Rotterdam. Vol goede moed en vertrouwen begon de wedstrijd tegen de Crooswijkers, maar al in de vierde minuut lag de bal al in het verkeerde doel. Rachid el Khalifi kon vrij doorschuiven vanaf het middenveld en de hoek uit kiezen om binnen te schieten en dat deed hij ook: 1-0. Drie minuten later was Damion Janssen dichtbij de gelijkmaker. Op een snelle pass van Rene Beute door het centrum van de verdediging was echter Aitor Spetter als eerste bij de bal. In de zestiende minuut werd Cerezo Fung-A-Wing diep gestuurd, maar helaas ging het stifje niet over, maar tegen de keeper aan. In de 22-ste minuut liet HOV/DJSCR zien dat het zeer effectief speelde. Een tweede aanval werd meteen succesvol afgerond door Maurice van der Linden, die een voorzet vanaf links vrij voor het doel kon binnenschieten: 2-0. Voor het einde van de eerste helft waren er nog twee kansen voor Cerezo Fung-A-Wing. De eerste was een schot, dat via een verdediger tegen de paal kwam. De tweede kans was een vrije trap, die hoog over het doel werd geschoten. Zodoende bleef het 2-0 bij de rust.

In de tweede helft was de eerste kans voor Slikkerveer. Ackeo Liefden zette voor op Jesse Ringlever, maar die kon er bij de tweede paal niet goed zijn schoen onder zetten, waardoor de bal in het zijnet belandde. In de 50-ste minuut was het weer de thuisclub die het doel wist te vinden. Amine Marhoub schoot van veraf op de lat. De Slikkerveerse defensie stond er bij en keek ernaar hoe dat de rebound eenvoudig kon worden binnen gekopt door Mounir Boukhari: 3-0. Hiermee was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Slikkerveer kreeg nog wel kansen om een eretreffer te maken. Zo kopte Kenchi Orcadio een vrije trap van Chevillio Halden naast. In de 65-ste minuut was het echter weer aan de andere kant raak. Rachid Nassiri kon de bal vrij voor het doel binnen tikken: 4-0. Vier minuten later werd het zelfs 5-0, nadat de defensie van Slikkerveer de bal niet kon wegwerken en uiteindelijk via Youssouf el Bahri de bal in de hoek verdween. Vijftien minuten voor het einde van het duel was er nog een serieuze hoofdwond voor Damion Janssen, die na een sliding door een schoen geraakt werd. De aanvoerder van Slikkerveer moest gewisseld worden door Steven de la Rambelje. Slikkerveer kreeg in de eindfase nog wel een aantal kansen via Dyon Janssen, Rene Beute, Ackeo Liefden en Kenchi Orcadio, maar steeds stond de keeper goed op zijn post of ging de bal naast. De thuisclub probeerde het ook nog wel, maar Luke van der Steen redde nog een keer knap, waardoor het 5-0 bleef.
Een grote tegenvaller voor Slikkerveer, dat vandaag duidelijk niet bij de les was.
Komende zondag 14 oktober mag het weer opnieuw laten zien wat het wel kan als MSV ’19 uit Montfoort op bezoek komt op het Reijerpark.

Opstelling: Luke van der Steen, Iwan Tewelde, Danny Rijnberk (61 – Dyon Janssen), Kenchi Orcadio, Nick Geluk, Damion Janssen (75 – Steven de la Rambelje), Jesse Ringlever, Rene Beute, Cerezo Fung-A-Wing, Ackeo Liefden en Chevillio Halden.