Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Slikkerveer was in de openingsfase tegen Oliveo in Pijnacker niet bij de les. Meteen al in de eerste minuut opende de thuisploeg de score. Slecht uitverdedigen in de Slikkerveerse defensie zorgde ervoor dat de bal precies voor de voeten terecht kwam van Wessel Kleij, die zich niet bedacht en hard en hoog binnenschoot: 1-0. Slikkerveer probeerde hier meteen een treffer tegenover te stellen en dat lukte in de negende minuut door Ronald Capelle, die heel goed diep gestuurd werd door Danny Rijnberk en oog in de oog met de goalie van Oliveo de bal in de touwen liet ploffen: 1-1. In de 21-ste minuut lukte het Ronald Capelle weer om alleen diep te gaan, dit keer op aangeven van Damion Janssen en met het geluk van een mistastende verdediger. Oog in oog met goalie Rotte wist deze er nog net een paar vingers achter de inzet te krijgen, waardoor deze grote kans verloren ging. Daarna volgden nog een paar afstandsschoten van Rene Beute en Joery Josee die naast gingen. In de 29-ste minuut leek Jair Umarella op weg naar een treffer. Op aangeven van Iwan Tewelde tikte Jair de bal langs de uitkomende Rotte, maar was er helaas ook nog een verdediger in de buurt om de bal net op tijd weg te kunnen werken. Vijf minuten later schoot Rene Beute een vrije bal net over het doel. In de eerste helft was Slikkerveer duidelijk de betere ploeg en kreeg het kansen om op voorsprong te komen, maar bleef het tot aan de rust 1-1.
Na de thee opende Slikkerveer meteen met een kans. Jair Umarella tikte een niet gemakkelijke bal tegen de keeper aan. In de tweede minuut na rust was het weer raak aan de andere kant. Een aanval over de rechterflank werd teruggelegd op de rand van de zestien en in de hoek geschoten door Robbert Brouwer: 2-1. Slikkerveer moest weer opnieuw achter de feiten aan alles proberen om weer op gelijke hoogte te komen. In de 53-ste minuut kreeg Ronald Capelle de bal aangespeeld op de rand van de zestien. Eerst werd een tegenstander uitgekapt en daarna op doel geschoten, maar keeper Rotte lag gestrekt in de hoek en kon de bal in twee instanties tegenhouden. In de 78-ste minuut was Slikkerveer nog druk doende met uitverdedigen toen Danny Rijnberk de bal naar voren speelde om een lange bal te spelen. Net voor hij de bal kon schieten was een tegenstander hem te snel af en door het contact met de tegenstander moest scheidsrechter Verhoeve de bal op de penaltystip leggen. Invaller Ado Murselovic benutte dit buitenkansje: 3-1. Ondanks deze achterstand bleef Slikkerveer het aanvallend proberen, maar dat werd in de 84-ste minuut nog een keer met een snelle tegenaanval afgestraft. Murselovic legde terug op Joey Klijn, die de 4-1 binnen schoot. Dat bleef ook de eindstand. Na een goede eerste helft bleek de tweede helft in het voordeel uit te pakken voor de thuisploeg. Slikkerveer heeft door de 4-1 nederlaag alleen nog een theoretisch kansje om degradatie uit de tweede klasse af te wenden. Komende zondag wacht de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op 20 mei wordt om 14.00 uur aangetreden tegen CVV Zwervers.

Opstelling: Stefan Bode, Iwan Tewelde, Valerio Vers, Jeroen Capelle, Danny Rijnberk, Damion Janssen (61 – Damion Janssen), Rene Beute, Joery Josee, Jair Umarella (67 – Harish Bhoendie) en Ronald Capelle.