Slikkerveer kansloos bij TOGB: 6-0

7 May 2018, 07:53 uur

Trainer Warry van Wattum moest door het grote aantal afwezigen bij Slikkerveer zondag weer eens improviseren met zijn opstelling. Zo stond assistent-trainer Ashrul Umarella als ouderwetse ausputzer in de verdediging opgesteld en maakte A-junior Destin Makiesse niet onverdienstelijk zijn debuut in het eerste elftal.

Meteen al in de openingsfase van het duel ging het echter mis. Binnen een minuut stond het 1-0, nadat een voorzet vanaf de linkerflank in het centrum niet kon worden weggewerkt door de Slikkerveerse defensie. De bal belandde in de voeten van Joey Lems, die meteen de 1-0 aantekende. Nog geen minuut later was het de lange Daley Hilkemeijer die een vrije trap hard binnenkopte: 2-0. Ondanks dat TOGB het veldoverwicht had kreeg Slikkerveer daarna ook kansen. In de achtste minuut schoot Rene Beute uit een vrije trap hard op doel, maar ook recht in de handen van Sven van Hees. In de 20-ste minuut legde Robert Kosten goed terug op Steven van Dongen, maar zijn inzet ging hoog over. Aan de andere kant kreeg TOGB ook kansen, maar wist Stefan Bode steeds goed de bal uit zijn doel te ranselen. Door het warme weer ging het tempo in de wedstrijd flink omlaag. TOGB hoefde niet zo nodig en Slikkerveer speelde compact bij elkaar en kon niet beter. Het bleef tot aan de rust 2-0.
In de tweede helft werd Rene Beute, die geblesseerd was geraakt voor de rust, vervangen door Chevillio Halden. In de 47-ste minuut maakte Robert Kosten in de voorhoede een sliding naar de bal, maar raakte daarbij zijn tegenstander. In het verder zeer sportieve duel gaf scheidsrechter van der Kraan uit Gouda aan Robert Kosten meteen een direct rode kaart, tot ontsteltenis van alle Slikkerveerders, want zoveel leek er niet aan de hand te zijn. Toen aanvoerder Steven van Dongen navraag ging doen bij de scheidsrechter kreeg hij meteen een gele kaart voorgeschoteld en drie minuten later bij een eerstvolgende overtreding leverde hem dat meteen een tweede gele kaart en dus ook rood op. Slikkerveer keek hierdoor niet alleen tegen een achterstand aan, maar was numeriek op het veld gedecimeerd tot negen spelers. Slikkerveer kwam daarmee verder in de verdrukking te staan. In de 60-ste minuut schoot Younes Assaih een vrije trap binnen. Zowel Stefan Bode als Damion Janssen op de doellijn leken de bal nog te pareren, maar hij hobbelde precies de hoek in: 3-0. Slechts sporadisch kwam Slikkerveer er nog uit. Een kansje dat Chevillio Halden kreeg werd teruggefloten voor buitenspel. Dit was de aanleiding voor Ashrul Umarella om kritiek te leveren op de beslissing van de scheidsrechter hierover, maar hij kon ook meteen inrukken met een rode kaart. Zo stonden er nog maar acht Slikkerveerders op het veld. TOGB kon nog meer vrij rondspelen tot aan de zestien. In de 74-ste minuut werd een corner niet goed verwerkt in de Slikkerveerse defensie en stond Jay Zandbergen op de juiste plek om de bal via de onderkant van de lat binnen te schieten: 4-0. In de 81-ste minuut kwam daar nog de 5-0 bij. Jazzley Wouden kopte een corner binnen. In 83-ste minuut werd het laatste doelpunt van de wedstrijd genoteerd. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door Joey Lems voldoende geraakt om binnen te vallen. Echter door het vlagsignaal van de neutrale grensrechter leek de treffer afgekeurd te worden, maar hij telde toch. Al met al een kansloze wedstrijd vanmiddag voor Slikkerveer, dat in de komende drie duels minimaal 6 of 7 punten meer moet sprokkelen dan respectievelijk XerxesDZB of WCR om rechtstreekse degradatie af te kunnen wenden.

Opstelling: Stefan Bode, Iwan Tewelde, Ashrul Umarella, Damion Janssen, Valerio Vers, Rene Beute (46 – Chevillio Halden), Destin Makiesse, Joery Josee, Steven van Dongen, Jair Umarella en Robert Kosten.