Slikkerveer in moeizaam duel langs Wanica Star

10 December 2018, 07:23 uur

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop speelde Slikkerveer op zondag 9 december thuis tegen Wanica Star. Deze laagvlieger uit Den Haag begon in de stromende regen en met flinke wind tegen. Voor beide ploegen bleek het ook moeilijk voetballen, er werd veelvuldig balverlies geleden over en weer. Toch kreeg Slikkerveer meteen al wel kansen om op voorsprong te komen. In de derde minuut schoot Jesse Ringlever een rebound uit een corner net naast. In de negende minuut had Ronald Capelle op aangeven van Cerezo Fung-A-Wing een grote kans. Oog in oog met de doelman van Wanica Star redde echter de doelman Keskin. Daarna volgden er nog meer kansen voor Slikkerveer, maar Dylan Vrijman, Damion Janssen en Ronald Capelle stonden niet op scherp. In de 43ste minuut leek Slikkerveer dan eindelijk door de muur van verdedigers heen te komen. Cerezo Fung-A-Wing omspeelde zijn tegenstander op de rechterflank en werd in de zestien onderuit gehaald. Penalty oordeelde ook scheidsrechter Laros, waarna Chevillio Halden zich voor het buitenkansje meldde. Keskin wist echter de inzet goed te keren ook de rebound van Ronald Capelle werd gestopt, zodat met een 0-0 de rust werd bereikt.

In de tweede helft werd met wind mee nog meer richting het doel van Wanica Star gespeeld. Patrick Werkhoven had niet veel te doen. Meteen al na twee minuten schoot Ronald Capelle vanaf de zijkant hard over het doel. In de 59-ste minuut zag Cerezo Fung-A-Wing zijn schot in de korte hoek net naast getikt door Keskin. Daarna volgde nog een tweetal kansjes voor Cerezo Fung-A-Wing, maar was het in de 72-ste minuut pas raak. Een vrije trap van Dylan Vrijman vanaf de linkerflank werd voorbij de tweede paal goed teruggekopt door Boy van Reede, waarna Hudal Kaya de bal over de eigen doellijn werkte: 1-0. De bezoekers voelden zich daarna benadeeld door scheidsrechter Laros. Ziyattin Celik kreeg na aanmerkingen op de leiding zijn tweede gele kaart en mocht zodoende met rood vertrekken. De numerieke meerderheid zorgde ervoor dat Slikkerveer nog meer richting het doel van Wanica Star mocht optrekken. Kansen voor Cerezo Fung-A-Wing en Ronald Capelle werden goed gepakt of gingen over. In de 85-ste minuut maakte Keskin een fout door op de achterlijn te gaan voetballen met Cas Leenders en Damion Janssen voor zich. Cas Leenders ontfutselde de bal en speelde snel naar het midden waar Ronald Capelle de bal keurig door de benen van een verdediger in een leeg doel kon schieten: 2-0. Een minuut later werd Cerezo Fung-A-Wing stevig onderuit gehaald op het middenveld door Savas Kaya, die met een direct rode kaart mocht vertrekken. Slikkerveer speelde zodoende tegen negen tegenstanders in de slotfase. Dat werd goed uitgebuit door Ronald Capelle. Uit een voorzet van Iwan Tewelde gaf Cas Leenders wederom een fraaie assist op Ronald Capelle, die de bal op de doellijn kon binnenlopen: 3-0. Dat bleek ook de eindstand te zijn. De eerstvolgende wedstrijd speelt Slikkerveer pas weer in het nieuwe jaar, namelijk op zondag 27 januariom 14.30 uur uit bij HWD in Rotterdam.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Jeroen Capelle (82 – Cas Leenders), Nick Geluk, Jesse Ringlever, Damion Janssen, Cerezo Fung-A-Wing, Dylan Vrijman, Ronald Capelle en Chevillio Halden.